Wymień pozostałe wahacze na regenerowane :-)
Wymień pozostałe wahacze na regenerowane :-)
Hej. Również miałem piski... tyle, że występowały głównie podczas skręcania w prawo (skrzypiało i piszczało jak sprężyny ze starego materaca). Nie wiem od jak dawna występowały bo przy zamkniętej szybie nic nie było słychać. Po otwarciu szyby wstyd jak przysłowiowy CH... Przy wyjeżdżaniu z parkingu ludzie się za mną oglądali. Na postoju przy kręceniu kierownicą również skrzypiało. Na przeglądzie okresowym diagnosta nic nie znalazł - przegląd podbił bez niczego. Pojechałem na inną stację i również nic nie było widać, ale diagnoza padła na wahacz dolny na podstawie słuchu.
Jakieś 2 godziny temu wymieniłem wahacz lewy dolny i przednie łączniki stabilizatora z dwóch stron. Najważniejsze to, że problem rozwiązany i już nic nie skrzypi przy skręcaniu.
Sam wahacz w dobrym stanie. Sworzeń sztywny w dużym oporem (ale mógł być przytarty). Kawałek gumy ścięty na tulei (zaznaczone strzałką). Ciężko powiedzieć co mogło być przyczyną, ale coś było.
U siebie wymieniałeś wahacze dolne z obu stron czy tylko z jednej? Może druga strona się odzywa? Na górne bym nie stawiał - jak miałem wywalone u siebie to jedyne co to stukały przy wyjeżdżaniu na mocno skręconych kołach. Na zakrętach ich nie było słychać ani podczas kręcenia kierownicą.
![]()
Tylko te piski występują podczas jazdy jak stoi to nic nie słychać nawet postawiłem ją na Kobyłce i wrzuciłem 1 i nic to się dzieje jak koło ma obciążenie , a co do hamowania to sprawdzę dzisiaj jeszcze raz , a co do gum to tak jak mówisz wezmę je przesmaruje tak dla profilaktyki
- - - Updated - - -
Chyba tak będę musiał zrobićbo te co ostatnio wziąłem od ciebie są lux
![]()
Wahacze wymienione górny i dolny, geometria zrobiona pozostało mi tylko zrzucić tarcze klocki i zacisk i zobaczymy co w nich słychać ;/