Napewno bedzie poprawa ale głośniki też trzeba wymienić zeby jeszcze lepiej grało nawet jeśli nie będziemy mieli wzmacniaczaOglądałem ten odcinek 101 napraw,wzmacniacz fajny ale drogi trochę
![]()
Napewno bedzie poprawa ale głośniki też trzeba wymienić zeby jeszcze lepiej grało nawet jeśli nie będziemy mieli wzmacniaczaOglądałem ten odcinek 101 napraw,wzmacniacz fajny ale drogi trochę
![]()
Zgodzę się z kolegą wyżej, jak kiedyś miałem Mondeo z jakimś radiem za dychę to też szukałem jakiś nowych głośników a okazało się że wystarczyło zmienić radio (kupiłem fabryczne od Forda) i od razu było lepiej, nie mówię że zawsze to kwesit aradia, ale lepiej najpierw zainwestować w to a potem głośniki. A z głośników to kiedyś słuchałem blaupunktów i JBL to dawały radę i całkiem fajny był też Hertz
Z tego co czytam to [MENTION=66000]MadSkillz[/MENTION] wymienił wszystkie głośniki na Crunch GTi 6.2C i grają pod fabrycznym radio bez wzmacniacza - jeśli dobrze zrozumiałem i daje to radę to oryginalne radio wcale nie jest takie słabe. Problem tej jednostki leży w braku FLAC i mp3 320kbps..
Czyli bez względu na głośniki nigdy miodu nie będzie odsłuchując te 192kbps
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159
Ale jemu chodzi o zakłócenia, a nie o jakość dźwięku. Innymi słowy, głośniki charczą i to bez względu na parametry pliku. To, że grają, to jeszcze nie jest żaden sukces. Grać będą, pytanie co się stanie, jeśli podkręci się głośność. A w tym wypadku dość może do uszkodzenia końcówki mocy.
Słuchanie FLAC w samochodzie klasy Alfy 159 to sztuka dla sztuki. Odgłosy zawieszenia, powietrza i pracy silnika skutecznie zdegradują wrażenia odsłuchowe.
Charczący głośnik to chyba uszkodzona membrana i do wymiany lub do klejenia (gdzieś kiedyś słyszałem)..
Flac w aucie tylko na postoju
a na serio to czemu nie? Zawsze lepiej brzmi niż mp3 nawet jeśli coś z zewnątrz będzie zagłusza, wiadomo że z auta hali filharmonii nie zrobisz ale jak coś robić to porządnie![]()
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159
Jak zaczyna charczeć to zazwyczaj radio już nie ogarnia albo głośnik słabyCo do głośników ori to są podobne do tych co montowali w FSO do Poloneza caro z 95r heh
![]()
ori glosniki czasem zaczynaja charczec same z siebie. tak bylo u mnie, raz dzialal super przez dzien, innego dnia prawy przedni charczal. wizualnie byl w pozadku. wymienilem na audisony ap6.5 i jest fajnie.
moze woda sie dostala do ori? generalnie ori to totalny szmelc, madevin china 20w mini magnes/cewka i plastikowy kosz zintegrowany z dystansem. glosniki za 100zl beda 10x lepsze
Osobiecie polecam FOCAL RSE-165 , taki system mam z przodu i z tylu , wszystko napędzane wzmacniaczem 4x70w w rms
ogólnie nie ma sensu szaleć z mocá , bo wzmacniacz w radiach z reguły nie przekracza 25 w RMS , jeśli nie planujesz dokladania wzm. to lepiej dopasować moc głośników do mocy radia, a poszuka© coś o wyższej sprawnosci![]()
zanim wydasz oczywiście jakieś many na nowe głośniki, polecam dobrze wygłuszyć drzwi , nawet na seryjnej konfiguracji będziesz zadowolony
inna opcja to dodatkowy wzm, za radiem![]()
ALPINE KTP-445, itp.
Cześć, sory za odgrzebywanie tematu, ale kupiłem te same głośniki i od 3 dni głowie się jak to podłączyć. Drzwi wygłuszone, ale nie moge rozkminić jak dać te zwrotnice. Chciałem dać w drzwi, ale był by problem z przejściem przewodami do tweeterów. Pytanie, instalowałeś to na fabrycznych przewodach? Po prostu wbiłeś te zwrotnice od razu za radiem? Jakbyś mi był w stanie odpisać, to stawiam dobre piwo albo flaszkę.
Dodatkowo mam pytanie, może ktoś pomoże. Odłączyłem stary głośnik (uciąłem kabelek), podłączam nowy głośnik i nie działa. Podpinałem przez zwrotnice i bez zwrotnicy. Jak jest wszystko odłączone, to jest na kablu 12V. Jak podepnę głośnik to jest 0V. Nie wiem o co chodzi. Wie ktoś może co może być przyczyną?