[159] blue&me jak naprawić

Auto
Alfa Romeo 159
Witam, mam problem ze swoim blue&me a dokładnie wogóle nie działa. niby w momencie wlozenioa kluczyka na chwile zobaczy moj telefon blue&me ale po chwili znika.Przyciski na kierownicy sterujace telefonem nie działają, pendrive nie działa, nie pomaga odłączenie akumulatora, nie można zaktualizować blue&me. Prosze o pomoc.

A jakie masz radio?

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Sprawdź jak wyjmiesz radio czy masz wszystkie kostki podpięte

Jak wyciagniesz radio to pod radiem masz taką czarna prostokątna skrzyneczke?

Tak i do niej też jest wtyczka podłączona. I chyba działa bo USB w schowku się świeci

Mam pytanie czy w radiu powinny być wszystkie kolorowe kostki podpięte bo ja mam tylko żółta podłączona do radia a w niebieskiej i zielonej nie ma doprowadzony kabli

masz wszystko OK pod samo B&M z media. niebieska jest do zmieniarki (której zapewne nie masz), zielona w przypadku starego B&M bez mediaplayera (tylko telefon, mono sygnał i przełączanie sygnałem na pinie na telefon) a żółta to albo nowe B&M (u Ciebie) ewentualnie jakiś kabel po wejście aux jeśli nie ma B&M.

Wcześniej Ci ten zestaw działał czy kupiłeś już z takim? Może ktoś kombinował i próbował dołożyć B&M, a użył np złej centralki. napisz więcej, jaki masz rok auta, czy na radiu naklejka pokazuje piny/opisy dla "żółtej wtyczki", jaki jest numer centralki B&M.

mogła też centralka walnąć.

i dopisz w profilu skąd jesteś, czasem ktoś z tego samego miasta może looknąć albo zaproponować podmianę centralki na chwilę dla testu - np gdybyś był z Bielska, to ja ma i MES/kabel i luźną centralkę sprawną.

Ja jestem z Jaworzna więc nie jest daleko, wcześniej działało ale samo padło i zaczął mi mruga licznik, rok 2007. Według epera mam dobrą centralke

Jak zaczął mrugac licznik to musisz zrobić osiowanie proxy

No właśnie w tym problem ze przez mój kabel mogę się że wszystkim połączyć ale osiowanie proxy nie wywala

Ja jestem z Jaworzna więc nie jest daleko, wcześniej działało ale samo padło i zaczął mi mruga licznik, rok 2007. Według epera mam dobrą centralke
oba bezpieczniki od b&m sprawne? sprawdz tez przy wyl stacyjce omomierzem ze oba przewody linii CAN maja przejście np do odpowiednikow przy radiu. radio wyswietla info miedzy zegarami (np dane rds) chodzi o potwiwrdzenie ze can jest ok w radiu wiec jesli jest przejscue po kablach do b&m to przynajmniej po stronie instalacji can jest ok.

schematy sa w elearnie, sciagnij ktorykolwiek stary/inny silnik, ta czesc schematow soe nie zmieniala.

jak sobie nie poradzisz to najwyzej kiedys wpadnij w sobote do mnie

- - - Updated - - -

Jak zaczął mrugac licznik to musisz zrobić osiowanie proxy

sam z siebie nie zaczyna nrugac, cos nie odpowiada,pewnie modul b&m, i w takiej sytuacji osiowanie conajwyzej wywali bm, a nie o to chodzi.

Czyli może pomóc wymiana centralki blue&me i wtedy dobre osiowanie i po problemie?

- - - Updated - - -

Radio wyświetla na ekranie przy zegarach dane z rds

Dokładnie. Podaj numer centralki może będę miał taką która do twojej Alfy pasuje

Mam tą drugą jak coś

Wiesz może jaki potrzebny jest adapter do kabla elm 327 do Alfy 159?
prawie wszystko bez adaptera, tylko xenony abs i moze klima z typ1/zielony. mes wyswietla info przy łączeniu jak potrzebuje adapter.

- - - Updated - - -

A ile by kosztowała?
zanim kupisz to moze warto byloby sprawdzic czy to na 100% centralka, chocby podmieniajac?albo chociaz sprawdz miernikiem can do b&m i oba zasilania

Amortyzatory
Powrót