Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    11 2015
    Mieszka w
    Bielsk Podlaski
    Auto
    159 SW TI TBi
    Postów
    18

    Domyślnie Dziwny dźwięk przy włączonej klimatyzacji.

    Witam.
    Dziś podczas jazdy usłyszałem dziwny dźwięk powtarzający się cyklicznie. Jadąc miałem wrażenie że gdy pojawiał się ten dźwięk czuć było delikatne szarpnięcie. Czy ktoś miał u siebie podobną sytuację? Dodam że ostatnio (około 2 miesięcy temu) nabijałem klimatyzację do 550 i dalej miałem wiertarkę tylko mniej słyszalną.


    › Więcej...: Dziwny dźwięk przy włączonej klimatyzacji.

  2. #2
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Dołączył
    05 2016
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    Alfa Romeo 159 Berlina, 2.4 JTDm 221 KM 2006r., Citroen C4 VTS 2.0 16V 177 KM
    Postów
    604

    Domyślnie

    Mógł paść zawór rozprezny. Na forum masz o tym obszerny temat,wystarczy użyć szukajki

  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta Avatar mklimko
    Dołączył
    04 2011
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic
    Postów
    491

    Domyślnie

    Miałem coś podobnego jak miałem walnięty opornik drugiego biegu wiatraka chłodnicy i zatkany filtr kabinowy co powodowało, że klima nie chłodziła a poza tym w momencie pojawiania się tego dźwięku falowały obroty silnika. Pzdr.

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar majak
    Dołączył
    12 2018
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW
    Postów
    23

    Domyślnie

    Cytat Napisał banil Zobacz post
    Witam.
    Dziś podczas jazdy usłyszałem dziwny dźwięk powtarzający się cyklicznie. Jadąc miałem wrażenie że gdy pojawiał się ten dźwięk czuć było delikatne szarpnięcie. Czy ktoś miał u siebie podobną sytuację? Dodam że ostatnio (około 2 miesięcy temu) nabijałem klimatyzację do 550 i dalej miałem wiertarkę tylko mniej słyszalną.
    Kolego, jak udało Ci się wyeliminować ten problem? Mam dokładnie ten sam dźwięk. Klimę dopiero co nabiłem do 550 g.

  5. #5
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar krystian750
    Dołączył
    06 2018
    Mieszka w
    Brzeg
    Auto
    Alfa 159 2.4
    Postów
    20

    Domyślnie

    a może gazu jest mało w klimatyzacji.

  6. #6
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar majak
    Dołączył
    12 2018
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW
    Postów
    23

    Domyślnie

    według wydruku z maszyny 510 g odzyskane, klima nabita do 550 g, w tym 50 g oleju. Zastanawiam się, czy jednak tego czynnika nie jest za dużo i co za tym idzie sprężarka próbuje się załączyć, ale sygnał o zbyt wysokim ciśnieniu rozłącza ją. Jutro podepnę jeszcze MEs i zobaczę, czy wyrzuciło jakieś błędy.

Podobne wątki

  1. [159] Przy włączonej klimatyzacji coś brzęczy, nasila się wraz z obrotami
    Utworzone przez plancior w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 859
    Ostatni post / autor: 16-06-2019, 22:25
  2. [159] Głośna chłodnica/wiatrak przy włączonej klimatyzacji
    Utworzone przez wtxinc w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 09-09-2018, 14:56
  3. Brak mocy przy włączonej klimatyzacji 2.4 jtd cf3
    Utworzone przez jacek83 w dziale 166
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post / autor: 02-07-2014, 08:36
  4. [159] Brak wspomagania przy włączonej klimatyzacji.
    Utworzone przez tuczi w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 09-09-2012, 20:49
  5. Falowanie obrotów przy włączonej klimatyzacji
    Utworzone przez paweldante w dziale 156
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 06-07-2010, 20:07

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory