• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Półka między radiem a Blue&Me

andpaz

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 SW
Hej, czy wiecie może w jaki sposób wyjąć tą półke metalową miedzy miejscem na radio a miejscem na blue&me i czy się w ogóle da? Jeśli nie, to żeby całą kieszeń wyjąć musze panel środkowy rozebrać?
W załączniku przesyłam zdjęcia na których widać o co mi chodzi...

Załączniki

• 20170727_171834.jpg
    20170727_171834.jpg
    77.7 KB · Wyświetleń: 31
  • 20170728_142308.jpg
    20170728_142308.jpg
    73.1 KB · Wyświetleń: 23
  • 20170728_142314.jpg
    20170728_142314.jpg
    63.5 KB · Wyświetleń: 22
Ostatnia edycja:
Możesz albo wymontować cały panel i następnie odkręcić metalową ramkę, następnie wymienić. Albo też możesz dremlem lub długim wiertłem "wywiercić" nita

Tak jak kolega pisał, należy ściągnąć przedni panel, aby wyjąć całą kieszeń. Najpierw ściągamy plastikową maskownicę przy skrzyni biegów (będą pod nią dwie śruby mocujące od przedniego panelu), następnie wyciągamy trzy kratki nawiweu (w lewej i prawej jest po śrubie) i wyciągamy panel. Wtyczka od startera ma zatrzask pod który należy włożyć paznokieć lub śrubokręt i pociągnąć do dołu zamiast wciskać go.

Bez rzeźbienia, nie włożysz nic oprócz standardowego radia w tą ramkę. Jeżeli myślisz o radiu 2 DIN, należy kupić odpowiednią ramkę z kieszenią.

Amortyzatory
Powrót