[159] Najazdy samochodowe do 159

przemopb4

Użytkownik
Auto
AR 159 1,9 JTDm 16v
Witam, mam nadzieję, że odpowiedni dział na takie pytanie. Jeśli nie to przepraszam ;)
Czy ktoś z was posiada takie lub podobne (w sensie wymiarów) najazdy samochodowe http://allegro.pl/najazdy-samochodowe-30cm-cena-za-2-obejrzyj-film-i6945007624.html i może potwierdzić, że da się na to wjechać seryjną 159? Poszukuje właśnie czegoś takiego ale mam duże wątpliwości co do pochylenia samej rampy :confused:

Na oko podjazd ma zbyt duży kąt. Mam podobne, tylko najazd jest dłuższy.

Polecam zrobić po swojemu. Nie będzie problemy z wymiarem i dostosowaniem do auta.

20170331_114626.jpg

Mam takie na ok 1m. I moja 156 nie wjedzie przodem. Tyłem da rade.

Wydymione samsungiem.

Dzięki za odpowiedzi. Są jeszcze najazdy długości 1,5 m i te wydają się być spoko. Tylko już cena nie spoko;)

Nie mam jak szybko zmierzyć, bo najazdy stoją u rodziców. Ale tak na oko sam najazd ma jakieś 130-150 cm. Przód wjeżdża bez problemu, tylko przy zjeżdżaniu trzeba to robić powoli, bo ugięcie sprężyn powoduje rysowanie zderzakiem o najazd. Z tego co pamiętam to stołek jest wysoki, na pewno więcej niż 30 cm.

- - - Updated - - -

Kupiłem od tego sprzedającego:
http://allegro.pl/najazdy-podjazdy-samochodowe-cena-za-2-szt-i6946541064.html#thumb/1

Wtedy miał dostępną wersję dla busów, gdzie najazd i stołek to były osobne skręcane części.

Sam chciałem sobie kupić najazdy ale po krótkim namyśle stwierdziłem , ze mają niską funkcjonalność. Nie da się zdjąć koła na najeździe, prace przy zawieszeniu odpadają. Nie da się najechać przednim i tylnym kołem, aby podnieść jedną stronę.

Wybrałem kobyłki :)

Wszystko ma swoje plusy i minusy ;)

Sam chciałem sobie kupić najazdy ale po krótkim namyśle stwierdziłem , ze mają niską funkcjonalność. Nie da się zdjąć koła na najeździe, prace przy zawieszeniu odpadają. Nie da się najechać przednim i tylnym kołem, aby podnieść jedną stronę.

Wybrałem kobyłki :)
Kobyłki i tak chciałem kupić[emoji6]

Amortyzatory
Powrót