[159] Mechanik do alf. woj. łódzkie

loggik12

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9jtdm 8v 120km
Witam.

W najbliższym czasie przewiduję w mojej 159 1.9jtdm 8v wymianę kompletu sprzęgła(tarcza, dwumas, łożysko, docisk). Jest to już konieczne gdyż mam typowe objawy zużycia dwumasy. Dodatkowo mam jeszcze kilka rzeczy do wymiany, prawdopodobnie przegub wewnętrzny albo łożyska na mechaniźmie różnicowym. Do tego może jeszcze dołączyć skrzynia biegów. Poszukuję zatem sprawdzonego i dobrego mechanika, który zna się na alfach, przerobił już kilka i wie za co się zabrać i co może powodować dane objawy. Nie chce aby wymieniał wszystko jak leci i strzelał z rozwiązaniem innych problemów. Jesteście w stanie polecić kogoś na terenie województwa łódzkiego ?

Ten warsztat to był dobry lata temu za czasów poprzednich właścicieli. Obecnie co do ich podejścia opinie są mocno wątpliwe. Z czystym sumieniem nie polecę nikogo ale mogę napisać jakie mam spostrzeżenia.
Auto Serwis Brożek, Tuszyńska 40 - Naprawy wykonują bardzo dobrze i zgodnie ze sztuką. Nie ma miejsca na druciarstwo (dwóch mechaników z dawnego Fapolu). Z samą diagnostyką nieco już gorzej i mają długie terminy ale to akurat plus.

Michał, Telefoniczna 46, 605680643 - polecany na forum Lancii. Robiłem u niego blacharkę i mechanikę. Nie mam zastrzeżeń co do wykonanej roboty. Wszystko dobrze poskładane ale trwało to dość długo.

TMiN, Bruzdowa - nie byłem ale opinie zbierają dobre na forum.

Auto Serwis Stig, ul. Św. Teresy 91, 790-239-595

Witam.

W najbliższym czasie przewiduję w mojej 159 1.9jtdm 8v wymianę kompletu sprzęgła(tarcza, dwumas, łożysko, docisk). Jest to już konieczne gdyż mam typowe objawy zużycia dwumasy. Dodatkowo mam jeszcze kilka rzeczy do wymiany, prawdopodobnie przegub wewnętrzny albo łożyska na mechaniźmie różnicowym. Do tego może jeszcze dołączyć skrzynia biegów. Poszukuję zatem sprawdzonego i dobrego mechanika, który zna się na alfach, przerobił już kilka i wie za co się zabrać i co może powodować dane objawy. Nie chce aby wymieniał wszystko jak leci i strzelał z rozwiązaniem innych problemów. Jesteście w stanie polecić kogoś na terenie województwa łódzkiego ?
Aktualnie korzystam z łozowa 10. Kiedyś byli w Zgierzu jako Robotec

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót