Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Niestety bywają zarówno takie klauzule w umowach, jak i takie przypadki. Ubezpieczyciele coraz częściej kwestionują zakres prac naprawczych. Dlatego też warsztaty zwykle zamieszczają takie klauzule w umowach, bądź też nie podejmują się naprawy bez zatwierdzenia kosztorysu naprawy przez likwidatora szkody (to trwa czasem ponad miesiąc).Najczęściej przy tej opcji aso badz inna firma wykonująca naprawę chce bys podpisal klauzule, że to czego firma ubezpieczeniowa nie uzna w ramach naprawy godzisz się pokryc z wlasnej kieszeni.
Za tydzień wizyta w ASO, wycena i mamy czekać na akceptację kosztorysu z TU. Dam znać co i jak. Sam jestem ciekawy jak to się zakończy...Technologia naprawy, swoją drogą. Z naciskiem na słowo naprawa. Tutaj jednak punktem wyjścia są przepisy prawa - które ogólnie rzecz biorąc nakładają obowiązek przywrócenia do stanu sprzed zdarzenia. Czyli jeśli ktoś miał nieszpachlowane, nielakierowane drzwi wcześniej to ma prawo w ramach likwidacji szkody domagać się takich samych. A że to w naszym kraju droga przez mękę to inna sprawa.
Też liczyłem na inną AR jako zastępcze, ale dostałem Lagune z wypożyczalni. Nie wiedziałem że wyplacaja kasę za to że nie weźmiesz auta zastępczego, jakieś jajaDobre ASO nie będzie się pieprzyć z TU. Mi kiedyś wycenili potrącenie sarny na około 6000. I tak chciałem oddać do ASO. Tam zrobili wszystko na perłowo za jedyne 12500. I kurde nie pomyślałem o aucie zastępczym ;( bym sobie te 1.5 tyg pojeździł jakąś inną AR.