Czyli można to zrobić bez angażowania tapicera. Dzięki Sawek za wyczerpującą odpowiedź pzdr![]()
Czyli można to zrobić bez angażowania tapicera. Dzięki Sawek za wyczerpującą odpowiedź pzdr![]()
Ostatnio edytowane przez MikeDraven ; 26-01-2018 o 09:28
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
Pomogłem?Dodaj punkt reputacji
(gwiazdka pod postem)
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
jeśli są chęci wszystko idzie ogarnąć dzisiaj kończyłem malowanie skórzanego boczka bo miał dwie dziurki więc szpachla (skóra w płynie) i kolorek i jak nowka A jutro montaż siedzeń 4 dni temu założyłem lusterka elektryczne z pamięcią więc zobaczymy jak wszystko będzie razem działaćzastanawia mnie jeden fakt co do lusterek bo są z pamięcią A nie ma opcji aby coś smarować bo miałem je rozebrany w drobny mak i wszystko łącznie z silniczkiem są nasmarowane A mimo to lusterko kierowcy składa się do końca ale rozkłada się do połowy A zno w od pasażera strony składa się do połowy A rozkłada całe i muszę się dość zabawić aby wkoncu sie udało aby miały dobra pozycję !! może jakieś macie pomysły ja mam nadzieję że jutro jak dołoże fotele to wszystko wróci do normy ale bardzo słabo w to wierzę
![]()
Ciężko mi się precyzyjnie odnieść, tym bardziej, że to było chyba trzy lata temu.
W każdym bądź razie dostarczyłem elektromechanikowi komplet foteli wraz z wtyczkami oraz moją Alfę.
Jak rozeznał temat, to powiedział, że żeby to wszystko hulało jak trzeba to brakuje jeszcze modułu, który umieszczony powinien być chyba gdzieś w okolicach skrzynki bezpieczników pod kierownicą.
Ja tego modułu nie miałem, dlatego on wszystko od początku do końca zrobił od nowa, tzn wiązki, przekaźniki, czujniki przeciążenia (żeby nie popalić instalacji) itp. Nie zrobiliśmy tylko pamięci fotela kierowcy, ale to dla mnie nie było istotne.
Pozdrawiam.
- Rafał
Mały wiem że Dawidowi robiłeś tą przeróbkę, a mam u siebie angole i tak się męczę już chyb rok.Nie mam daleko może byś chciał zarobić bo sam tego nie ogarnę jest w tych panelach sterowania od foteli trochę elektroniki. reszta to pikuś ,
Dla tych co tak ochoczo chcą przekładać, powiem tylko, że na elektryku siedzi się wyżej niż na normalnych. Bierzcie to pod uwagę.
www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
[MENTION=31457]sAweK[/MENTION], skoro wspominasz o lusterkach to zrobię mały OT, ale ni odpisuj tu więcej żeby nie śmiecić. pryskasz smarem po tej sprezynie na osi skladania (szczegolnie od strony przedniej po zdjeciu oslony lusterka) a potem ręcznie lusterko skladasz do tylu i do przodu kilkanascie razy(tak- nie boj sie nic sie nie zlamie-to takie zabezpieczenie gdyby ktos zahaczyl lusterkiem) po takim zabiegu musi dzialac idealnie. piszę, bo rozumiem że Ci haczy i nie za każdym razem dobrze się rozkłada. no chyba że masz inny problem - któreś lusterko od anglika - wtedy zostawia się te elementy ori w drzwiach a przekłada tylko resztę - tu szukaj wpisów kolegi [MENTION=8234]khropek[/MENTION], jest wątek gdzie przypuszczalnie opisywał co i jak
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 29-01-2018 o 21:32
nie nie kolego nie o to chodzi dla tego w tym temacie wspomniałem bo lusterka są z pamięcią fakt faktem od anglika ale są przerobione na nasze zanim je przerobiłem to wszystko co możliwe jest nasmarowane nawet sam silniczek w środku A mimo wszystko tak się dzieje A nie inaczej dzisiaj pójdę sprawdzić jak to lata z fotelami bo wczoraj zamontowalem i wracając do tematu foteli tu pytanie do was czy ktoś przerabiał zaczepy tylnego oparcia od sw do sedana bo dzisiaj montowalem i wszystko ok tylko musiałem wykręcić języki zapięcia bo nie mogłem złożyć siedzeń do końca i teraz są nie zabezpieczone czy ktoś już to przerabiał ?
mimo ze upłynęło troszkę czasu to fakt nie równo składających się lusterka jak i rozkładanie w różnych pozycjach naciskanie na przycisk wielokrotnie aby wkoncu się udało więc napisze jakie było u mnie rozwiązanie - za dni miałem się zabrać za lusterko ponieważ juz w innych tematach pisali aby kupić K2 i psikac itd. u mnie nie dawało to efektu więc miałem w planach znów wszystko rozebrać ale od w tamtym tygodniu 9 miesięczny akumulator zaczął dawać się we znaki i w piątek całkowicie zdechł więc wymieniłem na nowy - i tu rozwiązał się moje problemy teraz za każdym razem składają się jak i rozkładają do końcapozdrawiam.
do usunięcia - za dużo kart naotwierałem i odpisałem myśląc że piszę w wątku o problemach z lusterkami w GIulii jaki teraz przerabiam w nowym aucie
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 03-06-2018 o 23:14
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.