• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] BLUE&ME NAV problem

mac_kris

Nowy
Auto
AUDI A6 3.0 TDI
Witam, po wykonaniu aktualizacji BLUE&ME NAV, brak jest opcji nawigacji w menu, przyciski na podsufitce też nie działają. Udało mi się doszukać że już kilka osób miało z tym problem, zaś nigdzie nie mogę doszukać się rozwiązania problemu. Może ktoś kto rozwiązał taki problem, może się podzieli dobrą radą. Z góry dzięki za pomoc. Pozdro

Słynne odłącz aku na 15 minut.... ale raczej bez osiowania proxy się nie obędzie.
Licznik przebiegu przypadkiem nie mruga?

Licznik od przebiegu nie mruga, a akumulator już był odłączony. To osiowanie proxy, to potrzebny jest może specjalny kabelek/program ?

Ja mam problem po aktualizacji radia ze nie działa mi głośność zaden dzwiek nie jest wypuszczany na głosniki

Licznik od przebiegu nie mruga, a akumulator już był odłączony. To osiowanie proxy, to potrzebny jest może specjalny kabelek/program ?

Tak. Multi Ecu Scan i kabelek ELM 327

Ja mam problem po aktualizacji radia ze nie działa mi głośność zaden dzwiek nie jest wypuszczany na głosniki
Radia, czy masz na myśli centralkę B&M? Co znaczy "głośność" i "żaden dźwięk".

Radia, czy masz na myśli centralkę B&M? Co znaczy "głośność" i "żaden dźwięk".

to ze muzyka szła a w głośnikach jej słychać nie było :)

Ale sie samo naprawiło :D

dodam jeszcze że wraz z zniknięciem opcji nawigacji, niedostępna jest tez funkcja message reader

Spróbuj raz jeszcze zainstalować aktualizacje... no i proxy na koniec.

ja jak dołożyłem blue&me nav i zrobiłem proxi i updaty, to właśnie mi zniknęło menu navi (nie wiem z jakiego powodu, ale tak się stało - było menu Navigation, ale puste w środku). okazało się ze musiałem zmienić ustawienie w Proxi Display Type na No Display/Voice HMI, po tym proxi i ruszyło. Tyle że nie używam - tak dołożyłem hobbystycznie - mapy są najnowsze z 2010r a interfejs straszna lipa.
proxi.jpg

Wiem że te mapy to lipa, no ale działało i było. U mnie całkiem zniknęła opcja nawigacji z menu głównego (przy okazji message reader), do tego nie działają przyciski na podsufitce, teraz jest jakoś tak pusto.Po podłączeniu MES'a nie ma żadnych błędów moduł B&M NAV widzi. Wgrywanie update 5.6 przechodzi bez problemu jak i również osiowanie proxy. Ponowne odłączenie akumulatora tez nie pomaga. W sumie to nie wiem co mogę więcej zrobic. Update który pobrałem jest tak oznaczony Aggiornamento_BlueMe_NAV_5.6_11.05.2012, może to jakaś nieodpowiednia wersja. Ten plik pobiera na podstawie pliku zgranego z modułu przez konfigurator. Może ktoś by mi podrzucił na e-maila odpowiedni update, o ile jest możliwość że bedzie inny.

a wgrales najpierw update do 5.5? on tez jest na stronie (przynajmniej u mnie był) tylko jakos tak (na moim kompie) w pierwszym momencie nie widzialem go, chyba trzeba bylo przeskrolowac w dół. z tego co czytalem, updaty wgrywa sie po kolei, a co sie dzieje jak tego sie nie zrobi to Ci nie odpowiem.
a jak ustawienia w Proxi wyglądają, porównaj z tymi które wkleiłem (oczywiście te które mogą mieć właśnie Display type, może przyciski kierownicy)?

Amortyzatory
Powrót