[159] Problem z klimatyzacja

Koło pasowe niedawno wymienione.

Kupiłem używaną, a wymiana i obsługa tego nie będzie jakoś specjalnie kosztowna więc nie zaszkodzi zaryzykować. Chociaż liczę, że mechanik podejdzie skrupulatnie i sprawdzi jakieś inne warianty.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Tak ten w panelu, na początek możesz spróbować odkurzaczem i szczotka, świeć latarką w kratki i jak zobaczysz czujnik (kolor zielony) tzn że czysty, jak to nie pomoże to zostaje rozebrać panel.

Udało się, jakoś przeczyściłem i klima zaczęła sprawnie chłodzić :)
Dziękuję za podpowiedź

Witam. Jaka temperatura powinna wychodzić z nawiewów przy sprawnej klimie na LO w Alfie 159 1.9 150 km ?

U mnie ostatnio po nabiciu wychodziło ze środkowego około 9 stopni.
Z lewego 8.

U mnie z środkowego na wolnych obrotach silnika nadmuch na 3 około 6.7 stopnia i nie wiem czy to złe czy dobrze

Witajcie panowie czy u kogoś występował taki problem z klimatyzacją. Przepala mi się bezpiecznik F19 7,5A od włączenia sprężarki po jego wymianie klima hula przez jeden dwa dni po czy znów się bezpiecznik przepala.Wymieniłem sprężarkę sprawdziłem wiązkę nawet dołożyłem dodatkowy przewód masowy do tej puszki przykręconej do boku obok sprężynki z bezp. i przekaźnikami hulało dobrze 2 dni i znów bezp. przepalony ma ktoś pomysł. bo wg schematu to na tym bezp. tylko styk przekaźnika i cewka sprężarki

Amortyzatory
Powrót