Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33
  1. #11
    Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Dołączył
    08 2013
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)
    Postów
    1,435

    Domyślnie

    Gdyby to było po całym dniu w pełnym słońcu, to bym się jeszcze pewnie nie zdziwił, ale w Krakowie akurat padało popołudniową porą i po całym dniu pod biurem było wszystko OK, dopiero dwie godziny później wyświetlacz ześwirował. Gdyby wyświetlacz mrugał, to bym wiedział, że któreś urządzenie się nie zarejestrowało poprawnie...


    › Więcej...: Panel klimatyzacji - wyświetlacz AR 159, nie działa .

  2. #12
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    07 2015
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS
    Postów
    131

    Domyślnie

    Odgrzebuje temat.
    Trasa 200 km ani mrozu ani deszczu panel działa jak zawsze. Gasze pod sklepikiem samochód lecę po piwko wsiadam odpalam i brak cyferek na wyświetlaczu. Lece do chałpy allegro... 100 zł używka ufffffff tylko tyle, na forum "odczekać godzinkę". Po godzinie wsiadam odpalam i wszystko działa. Teraz pytanie co jest przyczyną bo widzę że nie tylko u mnie tak się wydarzyło

  3. #13
    Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Dołączył
    08 2013
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)
    Postów
    1,435

    Domyślnie

    Włoskie złośliwe skrzaty. U mnie się zdarzyło tylko raz (prawie 2,5 roku jeżdżenia tym autem).

  4. #14
    Użytkownik Świeżak Avatar Robalgis
    Dołączył
    10 2012
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW 1.9 16v JTD 2006, Fiat 126p 1988, Ducati Monster 695 2007, AR 145 1.4 TS 1998 (2005-2010)
    Postów
    212

    Domyślnie

    u mnie zadziało się tak ze trzy razy. Różne temperatury, w różnych okolicznościach. Zawsze po jakimś czasie, tak jak u Was, samo się naprawiało

  5. #15
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    07 2015
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS
    Postów
    131

    Domyślnie

    Wojtku faktycznie są takowe skrzaty. Jak jest zimno to nie działa mi przycisk od otwierania bagażnika. wystarczy że temp podskoczy ponad 15 stopni na zewnątrz i działa. Czasami brak mi słów.... ale nie po to się kupuje ALFE jak gdzieś widziałem naklejkę " WOLE PCHAĆ ALFE NIŻ JEŹDZIĆ GOLFEM" ))

  6. #16
    Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Dołączył
    08 2013
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)
    Postów
    1,435

    Domyślnie

    Cytat Napisał Mogl Zobacz post
    Wojtku faktycznie są takowe skrzaty.
    U mnie skrzat jeszcze siedzi w czujniku deszczu. Raz na pół roku stwierdza, że nie pada – nawet jak leje jak z cebra. Zazwyczaj wystarczy zatrzymać się, wyłączyć zasilanie i ponownie uruchomić silnik. Normalne jak Windows

  7. #17
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    12 2010
    Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, 159 2.0JTDm
    Postów
    493

    Domyślnie

    Dla odmiany, że nie tylko w 159 są skrzaty. Jechałem 146 i w pewnym momencie zaczął tracić moc, w końcu stanął na dobre. Zorganizowany hol, znajomy itd. Dla pewności, że auto nie działa spróbuję odpalić. I co? Odpalił i jeździł dalej. Drugi przypadek podobny z tym, ze nie czekałem na lawetę. Zgasł i po chwili odpalił. Co ciekawe za każdym razem działo się to po przejechaniu (bardzo wolnym) przez tory kolejowe...

  8. #18
    Użytkownik Ogier Avatar koniu
    Dołączył
    01 2014
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Mito 1.4 TB 180 KM 290 Nm
    Postów
    195

    Domyślnie

    Cytat Napisał jacool.n Zobacz post
    Dla odmiany, że nie tylko w 159 są skrzaty. Jechałem 146 i w pewnym momencie zaczął tracić moc, w końcu stanął na dobre. Zorganizowany hol, znajomy itd. Dla pewności, że auto nie działa spróbuję odpalić. I co? Odpalił i jeździł dalej. Drugi przypadek podobny z tym, ze nie czekałem na lawetę. Zgasł i po chwili odpalił. Co ciekawe za każdym razem działo się to po przejechaniu (bardzo wolnym) przez tory kolejowe...
    Może po przejechaniu przez tory czujnik wstrząsowy rozłączał pompę paliwa? Tak jak to się dzieje przy kolizji.

  9. #19
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    04 2016
    Auto
    159 / 147
    Postów
    3

    Domyślnie

    Witam,
    mam taki sam problem jak w temacie klima działa wszystkie przyciski, wyswietlacz tak jakby był podswietlany jednak nic nie wyswietla, probowałem odłączyc akumulator, sprawdzałem bezpieczniki i dalej nie swieci - od czego zaczać diagnostyke?

  10. #20
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    01 2013
    Mieszka w
    SŁOPNICE
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 200KM EGR i DPF off
    Postów
    830

    Domyślnie

    Podepnij pod kompa i sprawdź czy błędu nie wywala. Jeśli coś nie działa, to zakup używkę i wymień i po sprawie

Podobne wątki

  1. [Brera] Panel sterowania klimatyzacji. Nie działa prawy mieszalnik.
    Utworzone przez 0prawca w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 30-10-2016, 16:08
  2. Wyświetlacz 7" + panel dotykowy
    Utworzone przez Matti w dziale Hyde Park
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 21-09-2015, 20:55
  3. [159] panel klimatyzacji nie działa , miga licznik kilometrów.Proszę o pomoc
    Utworzone przez entuzjasta159 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 17-07-2014, 09:43
  4. (147)1,9 JTD Nie działa panel klimatyzacji
    Utworzone przez jamajczyk85 w dziale 147
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 05-06-2013, 21:38

pabel klimatyzacji nie dixala 159

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce