[159] Panel klimatyzacji - wyświetlacz AR 159, nie działa .

Mechanik podłączył magiczne pudełko z kablem kompa i wywróżył ze wszystko jest sprawne, nie wywala zadnych błędów i musi byc walnieta tasma od wyswietlacza, wiec trzeba zakupic nowy. Powiedzcie mi tylko czy od anglika bedzie działał tak samo czy np pasazer bedzie rządził temperatura?

Miał ktoś może problem ze sterowaniem nawiewem ? Mam klimatronika dwustrefowego i od strony kierowcy nie można włączyć nawiewu na górę. Strzałka w górę się nie podświetla i skrajny lewy nawiew w konsoli środkowej oraz ten po lewej stronie kierownicy słabo dmuchają nawet na full auto, czy wiatraku na maksa. Co to może być ?

Anglik będzie robił tak, że pasażer rządzi temperaturą. Właśnie się dzisiaj tak nadziałem bo kupiłem nowy panel i okazało się, że jest anglik i jest taki objaw. :/

Panel klimatyzacji nie działa

Witam , 2 dni temu byłem u mechanika wymieniać rolke napinacza , po wizycie okazuje sie ze panel klimy , nawiewu itp nie działa , wogóle nie włącza sie , nie mozna zalaczyc nawiewu ani zadnej funkcji z panelu , w przypadku takiej pogody uniemozliwia to jazde , skoro nie dziala ogrzewanie , nawiew .... nic.

Mechanikowi wyladowal sie aku , poniewaz wlaczyl silnik bez paska i odpalał na klemy pozniej , nie wiem czy to moglo miec jakis wplyw ?

Moze jakis bezpiecznik ? Ale ktory odpowiada za zasilanie tego panela ?

Moze ma ktos jakies koncepcje?

jedź do tego magika i niech teraz naprawia... dziwne ze panel sie w ogole nie swieci, sprawdz bezpieczniki, nie wiem jaki ale poszukaj rozpiski, ale zaczal bym od powrotu do magika i niech robi o ile teraz sie nie wyprze tego.

Odkopię ciuteczkę temat. Mam taki jajcarski problem, że plusik w panelu klimatyzacji mojej alfy jest minusikiem i vice versa? Niszczy to moje poczucie harmonii. Jest na to jakiś sposób, w ogóle jaka jest tego przyczyna?

Witam! Podobny problem – przypadkowo rozładowałem akumulator do zera. Chodziła wtedy i klima i nawiew. Po odpalaniu na kable wszystko ok, ale panel jest ciemny i nic nie działa. Bezpieczniki ok. Wina słabego akumulatora? Czy coś innego? Wykaże coś ECU?

Jest ok. Niemcy w forach sugerowali odłączenie akumulatora na 30 min – wystarczyło 3 min :)

Miał ktoś może problem ze sterowaniem nawiewem ? Mam klimatronika dwustrefowego i od strony kierowcy nie można włączyć nawiewu na górę. Strzałka w górę się nie podświetla i skrajny lewy nawiew w konsoli środkowej oraz ten po lewej stronie kierownicy słabo dmuchają nawet na full auto, czy wiatraku na maksa. Co to może być ?

Banangti udało Ci sie rozwiązać problem? Mam to samo:(

co do nie możliwości włączenia wybranej strefy, miałem problem ze strefą na nogi kierowcy - raz na miesiąc może udało się ją włączyć. Przy okazji odświeżania dekorów rozebrałem panel na części pierwsze - sylikonowe gumki pod przyciskami od wyboru stref, oraz elektronika od strony kierowcy były tłuste/zalane czymś. Umyłem wszystko benzyną ekstrakcyjną, złożyłem i działa do dzisiaj wszystko pięknie ;)

co do nie możliwości włączenia wybranej strefy, miałem problem ze strefą na nogi kierowcy - raz na miesiąc może udało się ją włączyć. Przy okazji odświeżania dekorów rozebrałem panel na części pierwsze - sylikonowe gumki pod przyciskami od wyboru stref, oraz elektronika od strony kierowcy były tłuste/zalane czymś. Umyłem wszystko benzyną ekstrakcyjną, złożyłem i działa do dzisiaj wszystko pięknie ;)

Dzieki wielkie Pawciu, chyba mam to samo bo tez szwankuje wybor nawiewu na nogi. Miedzy innymi, bo gorsze jest to ze teraz to raz grzeje raz chlodzi, jutro daje auto do warsztatu. Zobaczymy co powiedza...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Czy po wymianie centralki klimatyzacji na poliftową wszystko będzie śmigało elegancko? Tak gdzieś czytałem, ale wolę się upewnić.

odgrzewam, wszystko ładnie świeci i działa, jest problem z temperaturą panel pokazuje 22 stopnie i brak możliwości zmiany temperatury, jakiś pomysł co to może być? aku odłączane było.

Cześć,
Ja ma wrażenie, że występuje tzw. zimny lut bo czasami wyskakują jakieś nietypowe znaczki jakby lowowo wyspierlonw części cyfr. Pojawia się również napis full auto, po czym wszystko gaśnie. Zanim wszytko znika to wszystko miga w regularnych odstępach czasu mniej więcej raz na sekundę. Dlatego wydaje mi mi się, że występują zimne luty przy jakimś scalaku.
Czy da się rozebrać panel żeby sprawdzić elektronikę?

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót