listwa na wejściu przecieka
listwa na wejściu przecieka
Listwa zregenerowana przeze mnie odciąłem gwint i przyspawałem nowy listwa trzyma i nie trzeba spawać z każdej strony bo baryłka na rurce trzyma to razem a w samej listwie jest otwór na baryłkę i tak trzyma się to wszystko razem tylko dobrze trzeba i powoli odciąć gwint przy podstawie i będzie ok
Drodzy forumowicze, pojawił się wyciek paliwa z listwy wtryskowej w miejscu łączenia elementu z gwintem a samą listwą (jak na zdjęciu).
Problem w tym, że nie mogę jej nigdzie dostać, Fiat/Bosch nie produkuje, serwisy nie posiadają, zamienników brak, używek brak. Co prawda trafiają się pojedyncze sztuki na zagranicznych portalach, ale nie mam do nich zaufania.
Może któryś z forumowiczów posiada taką listwę, zna firmę lub osobę która może pomóc. Może nawet ktoś próbował naprawy? wyciek jest w miejscu które być może da się załatać spawem. Każdy pomysł się przyda.
Listwa z jednym czujnikiem, Numery BOSCH 55200267, 0445215018.
Naprawiałem taką listwę znaczy same gwinty odcinałem i dawałem nowe gwinty a boki i góra spawane i nic nie puszczało tylko trzeba dobrze listwę wyczyścić z paliwa przed spawaniem