• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Automat przkłamuje prędkość

lukash0

Nowy
Auto
166 2.4JTD , 159 2.4JTD automat, Fiat Doblo 1,9JTD
Witam,
Pojawił się ostatnio u mnie tak problem, otóż normalnie podczas jazdy powyżej 20km/h dezaktywuje się parktronik (wyłącza się wyświetlacz, znikają dźwięki) i zaczyna "pikać" sygnał niezapiętych pasów. U mnie wszystko działa cały czas, podłączyłem ELM i okazało się że w parametrach skrzyni biegów prędkość nigdy nie przekracza 10km/h tak samo pedał przyspieszenia według skrzyni jest wciśnięty max na 2%
Ktoś coś doradzi?? Nigdy nie grzebałem z automatem, więc ciężko szukać na oślep.

Witaj. Opisz dokładniej problem, bo nie bardzo wiadomo o co chodzi w Twoim poście

Generalnie chodzi o to że jadąc np 60km/h sterownik skrzyni biegów w FESie pokazuje 4km/h przez co nigdy nie wyłącza czujników parkowania, jeżeli chodzi o pedał przyspieszenia również wskazanie jest nieprawidłowe, mogę wdeptać pedał w podłogę a sterownik pokazuje że jest wciśnięty w 5% ale nie zauważyłem negatywnego wpływu na samochód z tego powodu. Dodam że błędów brak.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót