[159] Problem po chip tuningu

Forches

Nowy
Auto
159 1.9 16v.
Siemka mam taki problem oddalem auto na chip tuning (alfa 159 1.9 150) zrobili na 175/405 i ogolnie jedzie fajnie ale czasami stane na swiatlach postoje chwile iii ruszam a tu brak mocy nie wkreca sie powyzej 2k ogolnie jakby miala z 50 koni.. Zgasze odpale i jest okey. Kazali mi wymienic ten czujnik n75 wymienilem i dalej chujnia co moze byc przyczyna?

Jak sprawy z egr wyglądają?

Ja bym jechał na reklamację. Niech to ogarną, jeśli typowo stało się to po programie.

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem masz ...ujowy soft,niutków tyle że można karuzelę w województwie małopolskim napędzać a KM coś jakby za mało... masz wykres tego dzieła;)

Egr dpf i klapy off tak stalo sie to typowo po sofcie zdjecie wykresu mam ale nie za bardzo ogarniam jak sie tu zdjecia dodaje..

Czyli masz odpowiedź. Jedź i niech to naprawią.

dpf był usuwany prawie rok temu razem z regeneracja turbiny w Vtec Łowicz i nie było żadnego problemu EGR był usuwany teraz wraz z softem

- - - Updated - - -

44394697_276324903005139_2405771178611310592_n.jpg

zdjęcie wykresu :)

Moim zdaniem masz ...ujowy soft,niutków tyle że można karuzelę w województwie małopolskim napędzać a KM coś jakby za mało... masz wykres tego dzieła;)
Można mieć jeszcze "gorzej" i bez problemów ;)
Moim zdaniem coś niedomaga i modyfikacja softu uwydatniła usterkę.

Trzeba zacząć od komputerowej diagnostyki i tyle.
Może turbo przeładowuje i wpada w tryb awaryjny?
Pozdrawiam.
- Rafał

Można mieć jeszcze "gorzej" i bez problemów
Swiete slowa auto przed chipem nie trzymalo seri

- - - Updated - - -

Można mieć jeszcze "gorzej" i bez problemów
Swiete slowa auto przed chipem nie trzymalo seri

Fakt. Teraz widac że 9 kucy gdzieś uciekło, kol [MENTION=25095]magil[/MENTION] dobrze prawi.

przecież cięzko zeby miala idealnie 150/320 zawsze jakas tolerancja musi byc zobaczcie za to ze niuta miała o 40 wiecej i to bylo czuc.

podjade dzisiaj na kompa zobaczymy moze cos pokaze :)

przecież cięzko zeby miala idealnie 150/320 zawsze jakas tolerancja musi byc zobaczcie za to ze niuta miała o 40 wiecej i to bylo czuc.

Większość ma więcej niż seria zrób logi

Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka

Wystarczy żeby wtrysk(i) lały więcej niż ustawa przewiduje i będzie więcej Nm. A zdrowe silniki JTDm mają z reguły bonus kilku KM względem danych fabrycznych, zależy to jeszcze od urządzeń pomiarowych.

Amortyzatory
Powrót