Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Łańcuch rozrządu do wymiany. Dopiero po tej operacji zajmij się dalszą diagnozą, jeśli jakieś błędy się pojawią.
Jeśli olej był rzadko zmieniany to łańcuch się wyciągał nawet po 50k km. Ja montowałem zestaw SWAG, dodatkowo wymieniłem też napęd wałków balansujących. Za części wyszło ok 1100 zł. Robota dość prosta.Już przy przebiegu 154tys. łańcuch mógł się wyciągnąć?
Jakiej firmy rozrząd kupić? Co polecacie?
To jest dolny łańcuch (napęd wałków balansujących).Jeszcze jedno pytanko. Znalazłem na Allegro zestaw w fajnej cenie: allegro.pl/zestaw-lancucha-alfa-romeo-159-brera-1-9jts-2-2jts-i6873246911.html
Jeśli chodzi o wibracje to masz źle ustawione wałki balansu
Przed wymianą nie było tych wibracji?
Sprawdź jeszcze łapę silnika przy rozrządzie, może jest niedokręcona lub w złej pozycji (?).
Czytałem kilka tematów na forum i w jednym kolega opisywał jak warsztat co się tym zajmuje wymieniał pokolei części na czuja aż doszli że to jednak koło dwumasowe.Wróżenie z fusów, zaraz wymienisz połowę podzespołów, a okaże się coś innego. Jedź do osoby co się tym zajmuje i widzi przed sobą samochód a nie może to może to
Zostaw zakup mechanikowi.Będziesz miał gwarancje i na montaż i części.
Zapytaj na autosklep24.pl (@Gepard). Kiedyś tam kupiłem zestaw do 2.2 w dobrych pieniądzach. Swoją drogą awaria dwumasy przy takim przebiegu jest zaskoczeniem. Ktoś musiał się wcześniej bardzo źle z nim obchodzić.