Zadam pytanie raz jeszcze w tym wątku, bo widzę, że jest świeży, a w poprzednim nikt mi nie odpisał. Przepraszam z góry, za zadanie go jeszcze raz.
Przejrzałem podobne tematy na forum:
1. klimatyzacja - brzęczenie
2. Kontrolka wtrysku paliwa i błąd P0480
3. Zapaliła się kontrolka check engine FES pokazał błąd P0480. Czy to częsty przypadek?
4. Po resecie parametrów nie działa wentylator chłodnicy
i nie znalazłem dla siebie odpowiedzi.
Moje pytanie: "Znacie kogoś w Wawie lub obok, kto ogarnie temat: Pojawiający się co jakiś czas błąd P0480, brzęczenie klimy itp w 159?"
Błąd wyrzuca czasem (średnio co miesiąc/dwa - kasuję go ALFA - OBD), do tego ze 3 miesiące temu doszło brzęczenie klimy, co 4-5 włączenie. Nie miałem czasu tego sprawdzić, bo dużo pracuję i rzadko moim autem obecnie jeżdżę (obecnie 1 w tygodniu!).
Jednak lubię ją i nie chcę, żeby ktoś "uczył się" na mojej Belli 300pln/h (stawka z ostatniego warsztatu, z którym rozmawiałem) co należy sprawdzić i zrobić. Obdzwoniłem z 10 warsztatów i wszędzie gadka ta sama "proszę przyprowadzić - będziemy badać - ale z tego co słyszę trzeba wymienić cały wentylator + ...."
Nie bardzo mam obecnie czas na to, żeby jak zwykle wkurzyć się i zrobić samemu, jak w większości robót, w których nie trzeba rzecz "oczywistą" wymienić na "oczywistą", tylko trochę pogłówkować.
Jak trzeba mogę dla niej zrobić trochę kilometrów (sprzęgło, więcej koni, dwumasa, skrzynia ogarnięte przez Cinka, a olej /filtry/klocki/tarcze tylko u Pabla). Pomóżcie jeżeli znacie kogoś, kto wie gdzie zajrzeć i potrafi wyleczyć moje maleństwo.
Z góry dziękuję.