[159] P0091 i P0092. Pompa wtryskowa do wymiany?

prezeskxd

Nowy
Auto
Alfa romeo 159 1.9 JTDm 186KM
Cześć,

Chciałem się upewnić czy do wymiany jest pompa wtryskowa. Auto odpala po skasowaniu błędów. Przejadę około kilometra i gaśnie. Pojawiają się takie komunikaty jak w załączniku. Zawiozłem pompę do sprawdzenia (ostatni załącznik). Spadają wartości przepływów przy wyższych obrotach ale mówił że jeszcze na tym powinna smigać. Wtryski też sprawdzone i są ok. Może jest jakaś dolna granica przepływu i dlatego wywala takie błędy. Proszę o opinię.

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    36.1 KB · Wyświetleń: 69
  • Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 56
  • 20190612_125204_resized.jpg
    20190612_125204_resized.jpg
    44.7 KB · Wyświetleń: 47
Różnica momentami spora. Jeśli fachowiec twierdzi, że pompa powinna jeszcze dawać radę to podejrzenie pada na na pompkę w zbiorniku.

Też bym spr. W zbiorniku pompę, możesz wymienić filtr paliwa i go rozciąć zobacz co tam siedzi w środku. W zbiorniku przy pompce też jest filterek który należy wymienić przy najmniej u mnie tak jest. A mam pytanie jak spr. Wtryski że twierdzisz że są ok? U mnie wywalało za wysokie ciśnienie paliwa a wtryski dopiero co po "regeneracji" nawet wykres z maszyny był że ok, komp okazywał że odchyly 0.6 max a tu psikus. Więc podmieniałem, wymieniałem od filtrów po pompy i nic nie dawało poprawy, aż wtryski poszły do regeneracji znowu tym razem do serwisu bosha od tamtej pory nie straszne mi 3.0 tdi/d wszystko zostaje nawet nie mają podejścia.

Kolego udało Ci się rozwiązać w/w problem? mam to samo, filtr paliwa wymieniony.

Kolego udało Ci się rozwiązać w/w problem? mam to samo, filtr paliwa wymieniony.

Miałem te same błedy: P0091, P0092. W serwisie, który zajmował się silnikami diesla wyciągnęli, i sprawdzili na maszynie wtryskiwacze. Wszystkie mieściły się w normach. Nie mieli pomysłu co jest przyczyną, i chcieli diagnozować metodą prób i błędów. Oddałem auto do "zwykłego" mechanika, który wymienił pompę CR na inną używaną. Auto przejechało bezproblemowo już kilka tys km, gdzie wcześniej check wyskakiwał co kilkadziesiąt, a auto wpadało po tym w tryb awaryjny, co kończyło się samoczynnym wyłączeniem silnika podczas jazdy

Amortyzatory
Powrót