[159] Prośba o pomoc. Wymiana radia.

Konek

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 jtdm
Witam!

Chciałem zadać pytanie odnośnie wymiany radia na navi oryginalna.

A wiec wymieniłem dekor pod navi.
Kostki które wpięte były w stare radio wystarcza by ta oryginalna navi chodziła (by się świeciła i grało radio czy płyty. Nawigacji w tym nie potrzebuje)

Pozdrawiam ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ostatnia edycja:
Tak piszesz , że bez wódki nie idzie zrozumieć ...
Zrób zdjęcie tego co miałeś i tego co chcesz włożyć .

Mam to radio:

236.jpg
237.jpg

Wsadzam to:

238.jpg
239.jpg

Kable które mam w aucie:

240.jpg

Wystarczy wypiąć stare i wpiąć nowe? Czy trzeba coś kombinować z kablami?

Nie zależy mi by chodził system nawigacji nie mam anteny ani nic więcej. Chce tylko żeby można było słuchać muzyki na tej navi.

Ta bez nawigacje ma taka zalete ze mozesz sobie kupic kabelek aux i puszczac muzyke z tel albo ipoda. Do connect nav musisz dokupic cyfrowa zmieniarke koszt od 250zl w zwyz. No bo kto teraz slucha plyt audio gdzie masz max 20 piosenek.

Tak myśle o youtour ale nie jest mi aż tak potrzebne bo w odpowiedzi na twoje pytanie to ja używam płyt cd ;) koszta są nie ważne, interesuje mnie czy przełożę to radio bez problemu. Będę je miał w niedziele to się zobaczy

Sama idea kostek ISO jest taka, by pasowały do wszystkich odbiorników, które maja takie wejścia.
Jest tam ustalona pozycja pinów odpowiedzialnych za poszczególne funkcje (głośniki +-, zasilanie, itp).
Więc teoretycznie podstawowe funkcje powinny być p&p.
Nie wiem jak wygląda temat funkcji dodatkowych (wyświetlanie między zegarami, sterowanie z kierownicy), bo akurat w AR sie tym nie bawiłem.
We wszystkich moich poprzednich autach wymiana radia na kościach ISO to było 15 min i radio grało. Zabawa zaczynała się właśnie przy funkcjach dodatkowych.

P&P nie działa. Wpialem navi i nie daje znaków życia, a 100% jest sprawna. Co moze być przyczyna?

Ostatnia edycja:
Zamień kable czerwony z pomarańczowym w kostce iso od radia. Często jest tak, że trzeba też je połączyć jak nie masz wyprowadzonego plusa ze stacyjki.

Ostatnia edycja:
Nie rozumiem po co komus nawigacja zeby z niej nie korzystac? To juz lepiej bylo sobie kupic radio pod androida. Duzo wiecej funkcji

Burza_wroc dzięki zaraz to sprawdzę i dam znać. Mikecostam nie musisz wszystkiego rozumieć to po 1 po 2 nikt tu nie pyta o chińczyka czy funkcjonalność. Twoja opinia jest zbędna i nic nie wnosi

A wiec kostki i przewody takie:
249.jpg
250.jpg
251.jpg
252.jpg

Gdyby ktoś mógł łopatologicznie wytłumaczyć który kabel gdzie

Dzięki wielkie za pomoc ale elektryka to dla mnie czarna magia. U mnie ta ori navi nie działa nawet jak auto odpalone. Na pon odstawiam do elektryka i pop robienie. Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie.

Amortyzatory
Powrót