Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    09 2011
    Auto
    Alfa 156 1.8 t.s 144km & Alfa 159 1.8MPI 140km
    Postów
    291

    Domyślnie Kręci ale nie odpala 1.8 mpi 140km

    Witam

    Mam problem z alfą która z dnia na dzień przestała odpalać, dzisiaj próbowałem kilka razy i kręci bardzo dobrze ale nie odpala, na szybko sprawdziłem bezpiecznik od pompy paliwa (jest ok), później obok przekaźnik od pompy czerwony (podmieniony na inny i też to samo)

    Błędów na kompie brak, Mes nie pokazuje czasu wtrysków nawet przy kręceniu silnikiem (cały czas wartość 0) resztę parametrów pokazuje.

    Próbowałem się wsłuchać w dźwięk pompy z tyłu auta i usłyszałem tylko burknięcie na 0.1 s i kompletna cisza.

    Czy to będzie pompa? może jeszcze coś sprawdzić?

    Pozdrawiam.


    › Więcej...: Kręci ale nie odpala 1.8 mpi 140km

  2. #2
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    01 2018
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.8 MPI - jest; Alfa Romeo 156 2.4 JTD 140km - była
    Postów
    49

    Domyślnie

    Spróbuj dostać się do pompy - musisz zdjąć kanapę. Sprawdź, czy dochodzi prąd. Jeśli tak, to pewnie niestety pompa. Druga rzecz: auto w gazie? Jeśli tak, to jak wygląda stan paliwa w baku?

  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    09 2011
    Auto
    Alfa 156 1.8 t.s 144km & Alfa 159 1.8MPI 140km
    Postów
    291

    Domyślnie

    Autko tylko na PB, jutro biorę się za demontaż kanapy i sprawdzenie czy dochodzi napięcie na wtyczkę do pompy.

    Dzięki za odpowiedź.

Podobne wątki

  1. Kręci ale nie odpala
    Utworzone przez Goldyip w dziale 147
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 16-06-2019, 20:00
  2. [156] Kręci kręci odpala po entym razie 1.9JTD
    Utworzone przez cZiKen w dziale 156
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 10-02-2012, 15:50
  3. Nie odpala, nie kręci
    Utworzone przez tomekb w dziale 156
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20-06-2011, 21:48
  4. [145] Nie odpala ale kręci....
    Utworzone przez Pingwin w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 14-12-2009, 16:09
  5. [156] kręci a nie odpala
    Utworzone przez groszek w dziale 156
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 11-12-2008, 16:39

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory