[159] Lakierowanie maski

Yarek

Nowy
Auto
Giulietta 1,4 MA.
Witajcie!
Jako, że od kilku miesięcy jeżdżę z pogiętą maską i nie mogę kupić oryginału w kolorze bianco past (296), to wkurza mnie to.
Postanowiłem kupić w innym kolorze albo nowe ori do malowania. I teraz pytania:
1. czy lakiernik będzie "szlifował" stary kolor i kładł nowy lakier na to oszlifowane, czy też nowy kolor "położy" na stary?
2. czy kupić używkę, czy też nówkę oryginał do malowania?
3. potrzebny dobry, uczciwy i zaufany lakiernik w Poznaniu i jego okolicy (do 50 km).
Proszę o konkretne rzeczowe odpowiedzi. Nie chodzi mi o dyskusje.

[MENTION=12645]Czarny_28[/MENTION] kupował ostatnio zamiennik, może się pochwali jak to wygląda.

Miałem ten sam dylemat i... mam dalej.
Zdecydowałem się oddać do malowania starą z tym, że ja nie miałem mocno pogiętej tylko miała dołki w miejscach gdzie od spodu są przyklejone wzmocnienia no i była już 2 razy malowana trochę niechlujnie. Znalazłem lakiernika który się podjął malowania no i znowu kiszka, wszystko siadło, dołki nadal są, a lakiernik powiedział, że nie da się z tym nic zrobić, oczywiście wszystkiego nie zdzierał tylko próbował wyrównać i prysną na nowo. Teraz błagał abym na poprawkę przywiózł drugą i mi za darmo pomaluje bo ma dość tej maski :)
Też chętnie bym się dowiedział, czy zamiennik pasuje dobrze i z jakiej firmy.

No to czekamy na wieści, jak leży ten zamiennik, choć jestem sceptyczny. A ktoś odpowie na moje pytania?

1150 zł + plus lakierowanie. Maska nie wiem jakiej firmy. Kupiona w sieci ELIT dawny Dakol Auto Dystrybution. Kupował mi mechanik. Jak się dowiem co za firma to powiem. Siadlo ponoć dobrze ale na żywo jeszcze nie widziałem. Wkurzyłem się bo za uzywke trzeba dać tysiaka to mam gdzies. Zakładał komuś wcześniej i nie było ponoć problemu wiec się zdecydowałem i ja na taki krok

Ostatnia edycja:
Daj znać, jak odbierzesz Bellę i jak to leży. Ja od bodaj maja poszukuję i nic w moim kolorze.

1000 za maskę do Alfy? Chyba swoją na części sprzedam...

Dobry lakiernik wie, że zarówno szpachlę jak i podkład kładzie się w kilku cienkich warstwach w odpowiednich odstępach czasu. Nic wtedy nie "siada". To oczywiście kosztuje.

1000 za maskę do Alfy? Chyba swoją na części sprzedam...

Dobry lakiernik wie, że zarówno szpachlę jak i podkład kładzie się w kilku cienkich warstwach w odpowiednich odstępach czasu. Nic wtedy nie "siada". To oczywiście kosztuje.

To sobie popatrz na ceny masek z używki. Nie dość, że nie ma nic sensownego to jak jest w kolorze to ok.1tys

Jest delikatna różnica, ale większość klepanych oryginalne ma gorzej ustawione. Ciekawi mnie jak ze sztywnością tej maski jeszcze. Ale to sprawdzisz mam nadzieję jak auto odbierzesz :)

Yarek, a moze po prostu dobrego blacharza znajdź. Niech zrobi co trzeba, a reszte niech robi lakiernik.

Jest delikatna różnica, ale większość klepanych oryginalne ma gorzej ustawione. Ciekawi mnie jak ze sztywnością tej maski jeszcze. Ale to sprawdzisz mam nadzieję jak auto odbierzesz :)

Ja wiem czy jest. Wole nowa niż taka która zaraz mi może zgnic, a hejtrzy niech mówią co chcą. Każdy ma perełke za 12 tys i na wahacz nie stać bo wiem jak jest������, a jak ktoś wymieni na nowe to go zjada. Dodam maska 1150 + lakierowanie dwustronne, przełożenie i przezbrojenie 700 zł czyli 1850 zł. Hejt czas start������������

Założę nową. Prawda taka, że jak kupię używkę, to pewnie szlifowanie i malowanie. Nie wiem tylko, czy Ori, czy zamiennik. Pomyślę. Mam już dość czekania na okazję w bianco 296. Czerwonych, srebrnych i czarnych od groma, a białej nie ma od kilku miesięcy. Dzięki Panowie!

Założę nową. Prawda taka, że jak kupię używkę, to pewnie szlifowanie i malowanie. Nie wiem tylko, czy Ori, czy zamiennik. Pomyślę. Mam już dość czekania na okazję w bianco 296. Czerwonych, srebrnych i czarnych od groma, a białej nie ma od kilku miesięcy. Dzięki Panowie!

Czarnych od groma? Ja nie znalazłem swojego koloru 802/B, a jak były to szły zaraz. Nie będę też po Polsce jeździł

[MENTION=12645]Czarny_28[/MENTION], spasowanie maski wygląda bardzo dobrze wg mnie, tylko na Boga, zrób coś z tym zderzakiem bo odstaje z obu stron :rolleyes:

Amortyzatory
Powrót