Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Odkopie wątek. Czy wiecie jaka jest różnica wysokości między sprężynami Ti, zwykłymi oraz Eibach Pro Kit?
Temat już przerabiany. Poszukaj na forum...
Wiem, że Ti obniża 20 mm, a Eibach Pro Kit o 30 mm w porównaniu do serii. Źle sformułowałem pytanie. Chodziło mi o wysokość/długość poszczególnych sprężyn na stole/przed montażem.
Zadajesz ciężkie pytania
Taki update , na keyab'y - ruda je atakuje . Już po lekko roku , chyba trochę to słabe.
pozdro
Szczerze koledzy, to nie wiem o czym piszecie z tą rudą. Żadnych tego typu problemów. Póki co. Odpukać!
Zdrowych, spokojnych oraz bez awarii!
Sprężyny pękają zazwyczaj przez rdzę w ich gnieździe. Jeśli ktoś ma skorodowane gniazdo to puchnąca powłoka rozpiera sprężynę na boki i te naprężenia dodatkowe pomagają w pękaniu. Ja przy każdej ze 159, jakie miałem sprawdzam to i zabezpieczam. Kupiłem raz 159 od człowieka, który w ciągu 3 lat zmienił z tyłu 2 komplety a u mnie po wyczyszczeniu, pomalowaniu i zastosowaniu smaru w tym miejscu był spokój przez 2 lata i obecny właściciel też na nich jeździ czwarty rok. Powierzchowna rdza nie szkodzi sprężynom.
Gdyby ktoś chciał mam gdzieś komplet Eibach na sprzedaż. Dokładny numer części mogę podać, jak ktoś będzie konkretnie zainteresowany![]()
Belfer, a do SW masz czy sedan? Potrzebuje tył do SW bo mam z sedana i jest trochę niżej. Ja założyłem nowe amory żeby wyeliminować problem sprężyn. Może to pomoze
Ja sprzedaję komplet. Wedle numerów to SW. Jakie założyłeś amortyzatory do jakiego obniżenia?