• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Głowica

megalanca

Nowy
Auto
Alfa romeo 159 2,4 TI SW,1,9 16V TI,1,9 8V
Witam właśnie ponownie pękła mi głowica i poszukuję nowej w rozsądnej cenie w Ganinexie za nową krzyczą 13,500 za regenerowaną 8500 chciałbym poprosić was o pomoc może ktoś może załatwić głowice w niższej cenie,silnik 2,4 210 km.Pozdrawiam

Ja ci mogę załatwić regenerowana taniej. Odezwij się na priv. Mowa oczywiście o kupione w aso

Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka

Nowa to będzie ciężko znaleźć raczej taniej

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Doszło. Czekam na tel od kumpla...

Co w twoim przypadku znaczy ponownie . Pękła pierwszy raz i co regeneracja czy założyłeś używkę i używka pękła

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

Co w twoim przypadku znaczy ponownie . Pękła pierwszy raz i co regeneracja czy założyłeś używkę i używka pękła

Pękła w 2016 dałem do spawania zrobiłem z 10000 i dzisiaj pękła ponownie.

Regenerowana fabrycznie to tak de facto nowa tyle że stara trzeba oddac. %części musi być tzw odnowiony, przepisy o ekologii. Parę głowic już załatwiłem i mówiąc szczerze nie rozumiem polityki cenowej producenta. 5 lat temu głowica kosztowała 5700 potem cenę podnieśli do 6500 a teraz 8500.
To samo z innymi częściami.
2 lata temu jak rozwalili mi auto nowa ori maska kosztowała 2200 a teraz bodajże 3800....

Bo części do 159 zaczyna brakować. Niedługo te samochody zaczną umierać śmiercią naturalną.

Powiem tak po przeanalizowaniu setek postów doszedłem do wniosku że winę za ten stan rzeczy ponosi ekologia tzn.dpf EGR klapy miałem ten sam silnik w 156 bez tych wynalazków i nic się nie działo.Nastepna rzecz na którą chciałem zwrócić uwagę to wymiana płynu chłodniczego i termostatu nawet jak nam się wydaje że termostat działa to wcale tak nie jest tylko komp pokazuje prawdę wskaźnik temperatury przekłamuje . Mnie też to dopadło po wymianie głowicy na regenerowaną i wywaleniu ekologi nic się nie dzieje od wymiany zrobiłem 40.000 trzeba kontrolować stan płynu chłodzącego termostatu no i oczywiście czy wiatraki się załączają

Bo części do 159 zaczyna brakować. Niedługo te samochody zaczną umierać śmiercią naturalną.
Niestety. Fiat ma politykę że części są dostępne 10 lat od zakończenia produkcji. Czas ten nadejdzie w 2021 roku

Chyba tą politykę przyspieszyli, bo części już brakuje ;)

Powiem tak po przeanalizowaniu setek postów doszedłem do wniosku że winę za ten stan rzeczy ponosi ekologia tzn.dpf EGR klapy miałem ten sam silnik w 156 bez tych wynalazków i nic się nie działo.Nastepna rzecz na którą chciałem zwrócić uwagę to wymiana płynu chłodniczego i termostatu nawet jak nam się wydaje że termostat działa to wcale tak nie jest tylko komp pokazuje prawdę wskaźnik temperatury przekłamuje . Mnie też to dopadło po wymianie głowicy na regenerowaną i wywaleniu ekologi nic się nie dzieje od wymiany zrobiłem 40.000 trzeba kontrolować stan płynu chłodzącego termostatu no i oczywiście czy wiatraki się załączają

Możesz powiedzieć gdzie kupiłeś regenerowaną głowice?

Nie pamiętam miejscowości ale w Małopolsce oczywiście głowica za głowicę

Są na alledrogo regenerowane około 1500zl

Jest parę z gwarancją widzę także bym się raczej nie obawiał

Ja miałem z gwarancją po założeniu i wywaleniu ekologi auto nie do poznania teraz czuć że jest 200 KM a przy okazji sprawdziłem wtryski

Amortyzatory
Powrót