Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    02 2018
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 200KM Sportwagon
    Postów
    5

    Domyślnie Alfa 159 2.4 jtdm(200 km). Nie odpala, nie kreci, gaśnie po wciśnięciu start

    Cześć,

    Dzisiaj alfa przestała odpalać, nagle bez wcześniejszych objawów. Akumulator nowy Varta silver dynamic 85Ah, 800a. Po włożeniu kluczyka , kontrolki zapalają się normalnie, po wciśnięciu hamulca i start (automat), wszystko gaśnie jak na filmiku. Po takiej ,,akcji" żadna elektronika już nie działa, po włożeniu kluczyka kontrolki żadne się nie pala, centralny przestaje działać. Zauważyłem że jak poruszam klema dodatnia , to elektronika wraca, ale do tego samego momentu czyli próby odpalenia.
    (Po youtu. Jest spacja, trzeba usunąć , ponieważ nie mogę jeszcze wrzucić linku, a załącznik nie mogł się załadować)
    Link : youtu. be/vww0HCLEQBY

    Jakieś sugestie ? Dzięki za pomoc z góry


    › Więcej...: Alfa 159 2.4 jtdm(200 km). Nie odpala, nie kreci, gaśnie po wciśnięciu start

  2. #2
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Dołączył
    06 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero
    Postów
    7,215

    Domyślnie

    Jak ruszasz klemą i coś się zmienia to może byś ruszył dupsko i od tej klemy byś zaczął diagnozę?!
    Odkręć i szukaj pęknięcia klemy czy uszkodzonego przewodu.

    Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

  3. #3
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    159 V6 '06
    Postów
    12,015

    Domyślnie

    Styk na przewodzie plusowym lub masowym. Te przewody z czasem korodują i urywają się.

Podobne wątki

  1. Kreci ale nie odpala 2.4 JTD
    Utworzone przez sirpawel w dziale 166
    Odpowiedzi: 140
    Ostatni post / autor: 20-04-2019, 22:05
  2. Alfa traci moc gaśnie i z trudem odpala, teraz nie odpala
    Utworzone przez marcia431 w dziale 156
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 24-08-2017, 07:48
  3. Gaśnie przy gwałtownyn wciśnięciu gazu
    Utworzone przez lukaszgsxrk7 w dziale 156
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 20-04-2011, 14:27
  4. 156 1.6 Nie odpala, nie kreci
    Utworzone przez TenTypMih w dziale 156
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 28-11-2010, 19:24
  5. [145] Gaśnie po wciśnięciu sprzęgła
    Utworzone przez KOPECKI w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 18-05-2010, 16:52

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce