• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[159] H7 vs LED vs HID

Szukasz markowych czy nie koniecznie?

Pasują idealnie, czy trzeba wycinać dekle zamykające lampe?

Wydaje mi się, że lampa na H7 ma sporo miejsca do dekla. Więc te ledy z linka wyżej powinny wejść bez problemu, a przynajmniej moje wchodzą, mam jakiś model z przed 2 lat to i wymiary trochę większe były, a mimo to dekiel się zamyka bez problemu.

Piotraskyw, uzytkujesz te ledy? Masz jakieś zdjęcia porównawcze do żarówek halogenowych? Wiesz..technologia poszła do przodu więc może warto wymienić moje ledy na nowsze, lepsze.

Piotraskyw, uzytkujesz te ledy? Masz jakieś zdjęcia porównawcze do żarówek halogenowych? Wiesz..technologia poszła do przodu więc może warto wymienić moje ledy na nowsze, lepsze.

Nie, dalej ledom daleko do Xenonu, info wrzuciłem dla chcących wsadzić ledy. Sam użytkuję Koito Q5 + palniki D2S (może się w końcu zmobilizuję, kupię coś porządniejszego i wywalę te palniki po 15pln/sztuka)

Lepiej, mam filmik z pomiarami światłomierzem w kilku różnych punktach ;)

Nie, dalej ledom daleko do Xenonu, info wrzuciłem dla chcących wsadzić ledy. Sam użytkuję Koito Q5 + palniki D2S (może się w końcu zmobilizuję, kupię coś porządniejszego i wywalę te palniki po 15pln/sztuka)
Ja dzisiaj na próbę wsadziłem w koito Q5 h18 osrama.
I wniosek mój jest taki że albo te soczewki nie są skonstruowane do halogena H7, albo moje oczy przyzwyczaiły się do światła z Leda i po wrzuceniu żarówki miałem wrażenie, że coś mało tego światła...

Takie markowe d2s to może być najlepszą opcją do tych soczewek
Aczkolwiek wywalenie 500zl za pożądane żarniki tylko w ramach testu to trochę dużo. No chyba, że efekt będzie zdecydownie lepszy, a nie tylko trochę lepszy od leda, wtedy warto.. no ale poczekam chyba aż ktoś to przetestuje

Oczywiście że nie są, H7 to w nich tylko "chłyt" marketingowy, a dla nas "ratunek" od zbyt dociekliwego policjanta.

Bez przesady, porządne żarniki D2S kupisz za znacznie mniejsze pieniądze:
Osram Original 66240 - komplet ok 250 zł
GE Xenstation - komplet ok 160 zł

Oczywiście że nie są, H7 to w nich tylko "chłyt" marketingowy, a dla nas "ratunek" od zbyt dociekliwego policjanta.

Bez przesady, porządne żarniki D2S kupisz za znacznie mniejsze pieniądze:
Osram Original 66240 - komplet ok 250 zł
GE Xenstation - komplet ok 160 zł
I właśnie dla tej opcji "na ratunek" wziąłem wersje h7 .
Myślisz że te GE to już porządne? Coś jeszcze byś polecił z d2s w rozsądnej cenie typu GE czy osram xenarc

Niedawno zamontowałem LEDy. W trakcie pierwszej nocnej podróży bałem się, ze do domu nie wrócę! Miałem wrażenie, ze więcej światła daje podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Efekt był taki, że założyłem niezawodne HiDy (Einparts). LEDów oczywiście nie mogłem reklamować bo musiałem sporo obciąć, żeby się pod dekiel zmieściły...

Niedawno zamontowałem LEDy. W trakcie pierwszej nocnej podróży bałem się, ze do domu nie wrócę! Miałem wrażenie, ze więcej światła daje podświetlenie tablicy rejestracyjnej. Efekt był taki, że założyłem niezawodne HiDy (Einparts). LEDów oczywiście nie mogłem reklamować bo musiałem sporo obciąć, żeby się pod dekiel zmieściły...

5 postów wyżej masz ładnie pokazane, ze LED LEDowi nie równy ;)
A od tych F3 dedykowane BiLED świecą jeszcze lepiej.

Amortyzatory
Powrót