[159] AR159 - problem z częścią

roberta

Nowy
Auto
159
Na granicy słoweńskiej zagotowała mi woda w chłodnicy i coś się rozszczelniło. W jednej chwili wyleciała cała woda, samochód okryła para wodna, celnicy odbezpiczeli broń :).
Każde dolanie wody kończyło się wykapaniem jej pod samochodem (w okolicach przedniego koła pasażera).
Cudowni tirowcy wyciągnęli dwie rurki do góry i je chałupniczo zaślepili. Udało się dojechać do kraju (dolewając wody średnio co 40km nie włączając klimatyzacji). Trauma minęła, już mogę na ten samochód patrzeć i chciałem go naprawić.
Nie mogę jednak namierzyć tych dwóch rurek z załącznika. Jesteście w stanie pomóc?

Dodam tylko, Jeden znich idzie z kolektora ssącego do chłodniczki oleju. Drugi tez chyba z kolektora ale z drugiej strony i jest zakończony spinka z obu stron.

IMG_2309.jpg

Jaki masz silnik? Wpisałeś w profilu 159 ale to nic nikomu nie mówi.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

W 2.0 jtdm są takie przewody. Wykonane z jakiegoś gownolitu. Pękają przy demontażu. Najlepiej kupić nowe w ASO. Cena za oba coś koło 300-400 zł

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

jaki masz silnik? Wpisałeś w profilu 159 ale to nic nikomu nie mówi.
2.0 170 km

- - - Updated - - -

Dokładnie ten silnik. Jak nazwać te węże ? ;)

- - - Updated - - -

W 2.0 jtdm są takie przewody. Wykonane z jakiegoś gownolitu. Pękają przy demontażu. Najlepiej kupić nowe w ASO. Cena za oba coś koło 300-400 zł

Jak je nazwać ? One maja jaka nazwę? Symbol ?

Jak je nazwać ? One maja jaka nazwę? Symbol ?

Podaj nr VIN albo samemu sprawdź na EPER dokładny kod. Potem dzwonisz do dowolnego ASO Alfa Romeo i pytasz o dostępność części z takim kodem, jeśli jest to jedziesz i musisz zrobić przedpłatę, później odbierasz.

Jeden to chyba 55210698 a drugi 55209777. Wklep w Google i sprawdź czy o te Ci chodzi

U mnie po wymianie kolektora ten pierwszy zaczął przeciekać więc profilaktycznie wymieniłem oba. Niestety nie mieli ich w magazynach w Polsce. Szły z Włoch ponad tydzień.

1 i 8 na załączonym schemacie
145.jpg

u mnie tez ten przewod strzelil...zamowilem w aso fiata - mieli z dnia na dzien.

Amortyzatory
Powrót