[159] Grill (Scudetto) inne niż wszystkie.

lkarnas

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150KM Sportwagon
Cze!

Słuchajcie, kupiłem 159 z wersją grilla jak na zdjęciach. Nie podobał mi się ten grill, więc zmieniłem na zwykły w chromie.

Ponoć to co miałem to jakaś rzadka wersja atrapy i rzeczywiście nie widziałem na samochodzie drugiego takiego ale też nie znalazłem info w necie na jego temat.

Od jakiej to wersji?
Jak ktoś zainteresowany to mogę sprzedać. Stan jak na zdjęciach. Jak ktoś się pobawi przy nim to można doprowadzić do ładnego stanu.

Załączniki

• IMG_5849.jpg
    IMG_5849.jpg
    82.3 KB · Wyświetleń: 101
  • IMG_5850.jpg
    IMG_5850.jpg
    73.7 KB · Wyświetleń: 59
  • IMG_5851.jpg
    IMG_5851.jpg
    81.9 KB · Wyświetleń: 62
Powiedziałbym, że to nie jest fabryka, tylko jakaś chińska, wesoła twórczość. Wiem, że to kwestia gustu, ale decyzja o zmianie jak najbardziej trafiona :)

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

No właśnie to nie chinol, fabryka - tylko nie mam pojęcia co to za wersja. Kiedyś gdzieś znalazłem jakieś info na googlach ale teraz nie mogę znaleźć.

Po czym wnosisz, że to ori? Jest na tym jakieś oznaczenie?

Wydaje mi się, że OEMowe plastiki, podobnie jak wahacze i inne części, mają takie charakterystyczne logo z herbem jak poniżej (logo jakiejś firmy produkującej na pierwszy montaż?)
oemlogo.jpg
Możesz więc rzucić okiem, czy takowe gdzieś jest u Ciebie

E, wygląda jak jedna z przeróbek, które są reklamowane np. na FB przez Włochów.

Chińczyk płakał jak sprzedawał. Wyrzuć to do kosza z plastikiem i kup oryginał.

Kwestia gustu. Kiedyś miałem na 159 w kolorze czarny mat. Alternatywa dla malowanych scudetto.
To było całkiem dobrej jakości.

Już mam zmiennie na ORI 24B8D601-CEAA-4E03-B924-BAD82E3DFADC.jpg

- - - Updated - - -

To też jest dobra jakości, dobry materiał i wszystko jak w ORI. Ja zmieniłem bo mi wizualnie nie leżało i jest dość mocno odrapane (musiał bym malować).

zdecydowanie ori :)

U siebie też mam takie jak Ty...tylko wykończone inaczej. Szczerze? Wg mnie wygląda świetnie!
20190501_190008.jpg

U siebie też mam takie jak Ty...tylko wykończone inaczej. Szczerze? Wg mnie wygląda świetnie!

Jak tobie się podoba to najważniejsze :) wiadomo, że każdy ma inny gust a ile ludzi tyle opinii :)

Amortyzatory
Powrót