Página 3 con 5 El primeroEl primero 12345 pasadopasado
Mostrar resultados de 21 Para 30 con 49
    El usuario Świeżak
    Se incorporó a la
    06 2019
    Automático
    Była: Alfa 159 1.9 8v JTDm. Teraz: Lexus IS 300h 2020

Domyślnie

Cytat escribió Klonek Zobacz post
    Mam co prawda tą ostatnią dostępną nawigację i jedynie SPEED LIMIT jest zarówno w navi jak i w zegarach. Ewentualnie czułość czujnika zmierzchu. Reszta jest przeniesiona do Navi.
    To co ma być na zegarach ustawia się to w MES, w zależności co masz na konsoli środkowej.

U mnie są tylko dwie opcje:
    Załącznik 267857
    Dziękuję za foto. Najwyraźniej u mnie ktoś powłączał te opcje.

› Więcej...: Podświetlanie wyświetlacza między zegarami

prohibido Świeżak
    Se incorporó a la
    09 2017
    Automático
    alfa

Domyślnie

U mnie są tylko dwie opcje:
    @Klonek, a nie masz takiego przycisku z czoła manetki kierunków, którym ustawia się intensywność podświetlenia zegarów?

El usuario Świeżak Avatar fts
    Se incorporó a la
    12 2018
    Automático
    159 SW 2.0 JTDm Sport+ 2011: 136 -> 190/430Nm

Domyślnie

Ja też mam bardzo okrojone menu (więcej jest do ustawienia z poziomu nawigacji), ale mam możliwość zmiany intensywności oświetlenia w kabinie z poziomu manetki (bodajże 5 poziomów intensywności do wyboru)

El usuario Connoisseur
    Se incorporó a la
    01 2012
    Vive en
    Cracovia
    Automático
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Adnotacja 2020-04-09 143350.jpg
Wyświetleń:	332
Rozmiar:	29.0 KB
ID:	267874

bez wchodzenia w menu, po przyciśnięciu przycisku + lub - na manetce kierunkowskazów (ten do poruszania się po menu, ale bez wchodzenia w menu), powinna być regulacja jasności podświetlenia. I to bez względu na to, czy masz okrojone menu (bo funkcje przeniesione do NAVI), czy pełne menu.
    Po prostu nie wciskaj menu, tylko sam + lub -

Tymi samymi przyciskami aktywuje i dezaktywuje się tryb Night Panel (podświetlenie tylko prędkościomierza).

El usuario resoraków maniak Avatar Klonek
    Se incorporó a la
    08 2015
    Automático
    159 2.0 JTDm

Domyślnie

Cytat escribió dragon65 Zobacz post
    @Klonek, a nie masz takiego przycisku z czoła manetki kierunków, którym ustawia się intensywność podświetlenia zegarów?
    Oczywiście, że mam.
    Ja pisałem tylko o tym, co jest u mnie w Menu i co z niego zabrano do Navi.
    Resztę rzeczy z manetki uznałem za oczywistość, że zostały - przyciski z boku do podświetlenia, pokrętło do świateł i kierunki.

El usuario Fachowiec Avatar FXX
    Se incorporó a la
    07 2012
    Automático
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Czytając ten wątek zastanawiam się nad jedną kwestią - skąd pomysł, że czujnik zmierzchu odpowiada za regulację jasności zegarów?

Przejrzałem pod tym kątem eLearna do 159 i nie znalazłem ani słowa o jakimkolwiek powiązaniu pomiędzy tymi układami.

Jasność zegarów owszem jest regulowana na dwa sposoby - manualnie przyciskami na manetce i automatycznie z wykorzystaniem czujnika, który znajduje się w prędkościomierzu - ta kropka nad napisem "km/h" i czujnik ten nie posiada możliwości regulacji jego czułości. Natomiast na tą automatyczną regulację nie ma wpływu czujnik zmierzchu.

El usuario resoraków maniak Avatar Klonek
    Se incorporó a la
    08 2015
    Automático
    159 2.0 JTDm

Domyślnie

Cytat escribió FXX Zobacz post
    Jasność zegarów owszem jest regulowana na dwa sposoby - manualnie przyciskami na manetce i automatycznie z wykorzystaniem czujnika, który znajduje się w prędkościomierzu - ta kropka nad napisem "km/h" i czujnik ten nie posiada możliwości regulacji jego czułości. Natomiast na tą automatyczną regulację nie ma wpływu czujnik zmierzchu.
    No i pozamiatał
    Zastanawiałem się kiedyś co to jest ta kropka. A nie pomyślałem, bo czujnik zmierzchu mam deaktywowany, a intensywność podświetlenia zegarów mi się mimo to zmieniała.
    Człowiek się cały czas czegoś nowego dowiaduje o tym aucie Ostatnio się np. dowiedziałem, że były wersje, gdzie można przesunąć podłokietnik

No nic. Dzięki za info i grzebanie w Elearn; dobrze wiedzieć coś nowego

prohibido Świeżak
    Se incorporó a la
    09 2017
    Automático
    alfa

Domyślnie

Faktycznie, FXX ma rację, ustawienia czułości sensora światła, dotyczą chyba jedynie automatycznego włączania się świateł, w wersjach które posiadają tę opcję, bo nie da się za pomocą jednego sensora, rozgraniczyć tych dwóch funkcji - wprawdzie, po włączeniu świateł, podświetlenie automatycznie przygasa, ale chyba nie tę funkcję chodziło.

że były wersje, gdzie można przesunąć podłokietnik
    Żeby było jasne, jest to zwyczajne pytanie, a więc proszę nie traktuj go z pozycji "oblężonej twierdzy" - nie chce się bawić podobnie jak jeden z kolegów, w sugestie, że nie znasz wyposażenia swojego samochodu, ale czy jesteś pewny, że tej opcji nie masz? - już uzasadniam swoje pytanie - jak przeczytałem kiedyś o tej funkcji, to poszedłem do swojego, żeby sprawdzić - na pierwszy rzut oka, nic nie wskazywało na to, że ją mam, ba długo się nakombinowałem, zanim udało mi się ten podłokietnik przesunąć - prawdopodobnie, nikt od nowości tego nie robił i dlatego, też byłem bliski stwierdzenia, że nie ma u mnie tej funkcji.

Jeszcze pytanko do właścicieli poliftów - czy w instrukcji obsługi, jest opisana opcja zamykania kluczykiem, wszystkich otwartych okien i szyberdachu, jeśli występuje?

El usuario Świeżak Avatar aras-rat
    Se incorporó a la
    01 2015
    Vive en
    WIELKOPOLSKI
    Automático
    Es: 159 SW 2.0 JTDM 170 KM: MJ Grande Punto 1.3 90 KM

Domyślnie

Jeszcze pytanko do właścicieli poliftów - czy w instrukcji obsługi, jest opisana opcja zamykania kluczykiem, wszystkich otwartych okien i szyberdachu, jeśli występuje?
    Tak, jest - dłuższe przytrzymanie: przy otwieraniu otwiera acristalamiento i szyber, przy zamykaniu zamyka wszystko.
    Była: Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.0 JTDM 16V Turismo 170KM - Alfa Rosso Jest: Avensis 2.0 CVT

moderador Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Se incorporó a la
    07 2012
    Vive en
    LHR
    Automático
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat escribió dragon65 Zobacz post
    Faktycznie, FXX ma rację, ustawienia czułości sensora światła, dotyczą chyba jedynie automatycznego włączania się świateł, w wersjach które posiadają tę opcję, bo nie da się za pomocą jednego sensora, rozgraniczyć tych dwóch funkcji - wprawdzie, po włączeniu świateł, podświetlenie automatycznie przygasa, ale chyba nie tę funkcję chodziło.
    Dlatego wcześniej zapytałem.
    Nie mam w zwyczaju się czepiać, ale piszesz w tak cwaniacki sposób, że momentami nie da się inaczej Ciebie traktować.
    Czujnik zmierzchu odpowiada m.in. za ogólną zmianę trybu podświetlenia zegarów (auto ma dwa tryby: dzienny i nocny). Przy czym dla każdego z osobna możesz zmieniać natężenie podświetlenia przy użyciu przycisków z boku manetki. W trybie dziennym podświetlenie jest mocniejsze, w trybie nocnym słabsze - wiadomo po co.

- - - Actualizado - - -

Co do podłokietnika - te bez możliwości rozsuwania widywałem tylko w poliftach. Może oszczędności.

- - - Actualizado - - -

Cytat escribió aras-rat Zobacz post
    Tak, jest - dłuższe przytrzymanie: przy otwieraniu otwiera acristalamiento i szyber, przy zamykaniu zamyka wszystko.
    A to pierwszy polift, w którym czytam że działa domykanie szyb przyciskiem na kluczyku. Ciekawe od czego to zależało, może obecność szyberdachu to determinuje. Nie wymieniałeś modułu komfortu może?
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10