[159] Brak regulacji mocy nawiewu

Auto
Alfa Romeo 159 jtdm
Witam.
Mam spory problem jakim jest brak możliwości podniesienia prędkości nawiewu. Regulacja temperatury nie działa po stronie pasażera jest tylko ciepłe powoetrze(może to połączony objaw). Regulacja nawiewu zatrzymała sie na 1 albo wyłączony. Klima działa , kierunki nawiewu tez. Niestety moi mechanicy kazali mi wymienić Jeża i nic . Później powiedzieli ze to panel i dalej nic. Moze ktoś miał z was podobnie i wie jak to zrobić. Odrazu powiem ze bezpieczniki sa okej ale akumulator byl zmieniany bo stary padł. Jeśli byl już moze taki post to prosił bym o skierowanie na niego i przepraszam gdybym napisał drugi taki. Dzieki za pomoc z góry.

To znaczy że centralkę klimatyzacji też wymieniłeś?
Podłącz się Multiecuscan i odczytaj błędy z modułu klimatyzacji.

To znaczy że centralkę klimatyzacji też wymieniłeś?
Podłącz się Multiecuscan i odczytaj błędy z modułu klimatyzacji.

Wymieniłem panel do sterowania klimatyzacją i jest sprawny. Multiscan nie pokazuje błędów. A gdy odpalana jest bezpośrednio z kompa działa jak powinno wszystko

Witam Panowie i Panie, potrzebuję informacji w sprawie nawiewu/klimatyzacji. Klima w mojej 159 nie reaguje, wyświetlacz i przyciski się podświetlają jak je włączam ale poza tym nic się nie dzieje. Wyłączam klimę i przełączam się na manuala i nic, nie ma nawiewu. Oddałem samochód do serwisu Alfy i dostałem informację, że problemem jest dziura w przewodzie od klimatyzacji. Koszt przewodu 800 zł. + uszczelki (to już jakieś drobne). Mam pewne wątpliwości. Jeśli jest rzeczywiście problem z przewodem i czynnik "zwiał" to czemu mimo wszystko nie załącza się nic, wentylator?
Będę wdzięczny za każdą informację. Pozdrawiam! :)

Amortyzatory
Powrót