[159] Przewód intercooler-kolektor

robert9990

Użytkownik
Auto
159 1.9 Jtdm 150KM Sport 2009
Witam.
Mój przewód pomiędzy intercoolerem a blokiem silnika zaczął pękać i boję się że w każdej chwili pęknie całkiem.
Wiecie gdzie można taki zdobyć jakoś taniej? Za kawałek przewodu aż 290zl na alledrogo...
Chodzi o ten gumowy przewód od intercoolerem który potem łączy się z plastikowym. W załączniku zdjęcia do wglądu.e2d7c55e4bd697928b596eac2c30.png

Ja bym dał dwa łączniki silikonowe i kolanko 45 stopni i po kłopocie.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Witam.
Mój przewód pomiędzy intercoolerem a blokiem silnika zaczął pękać i boję się że w każdej chwili pęknie całkiem.
Wiecie gdzie można taki zdobyć jakoś taniej? Za kawałek przewodu aż 290zl na alledrogo...
Chodzi o ten gumowy przewód od intercoolerem który potem łączy się z plastikowym. W załączniku zdjęcia do wglądu.Pokaż załącznik 271830

Nie da się z oryginału kupić tego gumowego elementu niestety tylko z tą aluminiową rurą.
Ale z zamiennika taka rurę przecież da się dopasować.

Zobacz na "turborury.pl" - coś takiego kilka lat temu kupowałem (co prawda do 2.0) i pasowało p&p. Wydaje mi się, ze cena z allegro (może ten sam producent) to jest cena okazyjna - oryginał był za około 800...

Dzięki. Kupiłem jednak używkę w bardzo dobrym stanie za 80zl. Parę lat powinna posłużyć.

Amortyzatory
Powrót