[159] Przepala bezpiecznik układu wtryskiwaczy

Mentos92

Nowy
Auto
Alfa romeo 159 1.9jtdm 150km
Witam. Mam problem z swoją Alfą 1.9jtdm . Mianowicie przepala mi bezpiecznik 15A układu wtryskowego. Gdy go przepali auto włącza się w tryb awaryjny. Gdy włożę nowy czasami przejadę 100m czasami 500 normalnie i wybija. Mechanik mój stwierdził, że niestety trzeba sprawdzić całą instalacje silnika i szukać gdzieś zwarcia na kablu. Może ktoś z Was miał taki problem i wie o co może chodzić? Na zdjęciu są błędy jakie wyskakują po prze paleniu bezpiecznika, jak dam nowy błędy znikają. Z góry dzięki za podpowiedzi.

Załączniki

• IMG_20200812_065228_1.jpg
    IMG_20200812_065228_1.jpg
    49.6 KB · Wyświetleń: 47
Sprawdziłem w tym miejscu i jest wszystko okej, bynajmniej tam

Sprawdziłem w tym miejscu i jest wszystko okej, bynajmniej tam
Rozebrales peszel czy tylko popatrzyłes. Od wtryskow trzeba iść po palcu aż do kompa.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Zrobiłem to naj solidniej jak da się z mojej strony, w całości sprawdzone te kable i nie wyczulem ani nie zauważyłem tam problemu

Dodam, że problem zaczął się po zatankowaniu auta do pełna, wcześniej nie myślałem, że to może mieć wpływ, ale trochę nią pojeździłem wskazówka paliwa zaczęła opadać i zaczęła jeździć normalnie bez najmniejszych problemów. Nie wiem co to za egzemplarz mam, ale naprawdę doprowadza mnie do szału. Dodam, że między czasie wyczyściłem wtyczki od wtryskow, sterownika i czujnika od mafia. Już sam nie wiem czy to wina pełnego Baku czy czyszczenie wtyczek.

Amortyzatory
Powrót