• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Problem po odpaleniu

vudka123

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 159 2.4jtdm Ti 20v 2008
hej,
nowa zabawka nowe problemy;)

Alfa romeo 159 2.4 jtdm 20v Ti 2008r z cała ekologia jeszcze.
Problem jak na filmiku..
Nigdy nie krecil zawsze odpalal od razu i wlasnie taki dzwiek wydaje ale tylko na zimnym , rozgrzeje sie i tylko pasek nawala.
Aktualnie czeka na rozrząd i po prostu jestem ciekaw ile moze wyniesc naprawa tego dzwieku.
Dodam ze buda cala drży.
Może ktoś tak miał kiedyś.

https://www.youtube.com/watch?v=CkQotSEpFxY

hej,
nowa zabawka nowe problemy;)

Alfa romeo 159 2.4 jtdm 20v Ti 2008r z cała ekologia jeszcze.
Problem jak na filmiku..
Nigdy nie krecil zawsze odpalal od razu i wlasnie taki dzwiek wydaje ale tylko na zimnym , rozgrzeje sie i tylko pasek nawala.
Aktualnie czeka na rozrząd i po prostu jestem ciekaw ile moze wyniesc naprawa tego dzwieku.
Dodam ze buda cala drży.
Może ktoś tak miał kiedyś.

https://www.youtube.com/watch?v=CkQotSEpFxY

Ściągnij pasek wielorowkowy i odpal bez.
Słychać jakby któreś z łożysk było bardzo zatarte - napinacz klima alternator ?

klima ogolnie działa i nie slychac zadnych innych dzwiekow jak ja odpalam wiec te lozysko od klimy raczej ok
moze alternator a w takim razie da sie same lozysko wymienic czy raczej musze caly alternator ?

Jak już altka wywalisz to oddaj do regeneracji 150 - 300 zł.

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

a łatwy jest dostep to altka w 2.4 ?
Raczej chciałem zrobic na pewno rozrzad >ten problem wyeliminowac >i wtryski sprawdzic bo drzy buda i duze spalanie jest.

W 2.4 jest lekko mówiąc, ciężki, w porównaniu do 1.9.

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

a łatwy jest dostep to altka w 2.4 ?
Raczej chciałem zrobic na pewno rozrzad >ten problem wyeliminowac >i wtryski sprawdzic bo drzy buda i duze spalanie jest.

Jest ciężko ale po ściągnięciu koła i nadkola powinieneś ogarnąć. Najpierw ściągnij pasek i sprawdź które łożysko szumi lub ciężej pracuje. Być może napinacz paska osprzętu więc wtedy wydatek niewielki.

no okej panowie.
Dziekuje :)
jutro zobaczymy, ale pierw szyba bo padla na zlocie :D

Jest ciężko ale po ściągnięciu koła i nadkola powinieneś ogarnąć. Najpierw ściągnij pasek i sprawdź które łożysko szumi lub ciężej pracuje. Być może napinacz paska osprzętu więc wtedy wydatek niewielki.
Koło i nadkole? Można od razu zapomnieć i zabrać się za demontaż zderzaka i pasa przedniego. Chłodnic nie trzeba "rozpinać".

Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót