• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Jaki to zderzak?

wamax

Nowy
Auto
Teraz: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDM 140KM 2012 Było:Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.0 JTDM 16v 136KM
Kupiłem zderzak, gościu zapewniał, że będzie pasował do mojej Alfy.
Po polakierowaniu okazało się, że jednak nie ten :(
Chcę go sprzedać ale nie wiem do jakiego modelu pasuje.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/przedni-zderzak-do-alfa-159

Poprawione :)

Ostatnia edycja:
Link nie działa

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

To jest zderzak do brery

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Widziałem 159 ze zderzakiem od Brery, pasował. Dolne kratki są inne

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Ale motylek na masce też jest chyba inny

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Tak. O ile zatrzask w zderzaku nie jest wyrobiony lub zderzak nie jest uszkodzony w tym miejscu.

Tak. O ile zatrzask w zderzaku nie jest wyrobiony lub zderzak nie jest uszkodzony w tym miejscu.

Uszkodzony nie jest ale zatrzask... kto wie. Zatrzask jest elementem stałym zderzaka? jeśli tak, to jak go ewentualnie naprawić?

U mnie w Brerze też odstaje tylko z lewej strony z prawej igła więc to nie tylko przypadłość 159 :)

Ale motylek na masce też jest chyba inny
Motylek wygląda inaczej niż w 159, ale pasuje p&p bez żadnych przeróbek itp. Natomiast scudetto (grill) jest zupełnie inni i nie będzie pasował z 159 do Brery ani na odwrót.
Pozdrawiam.
- Rafał

Uszkodzony nie jest ale zatrzask... kto wie. Zatrzask jest elementem stałym zderzaka? jeśli tak, to jak go ewentualnie naprawić?
Wtedy w odpowiednim miejscu blokujesz zderzak wkrętem do błotnika ;)
Druciarstwo, ale biorąc pod uwagę koszt wymiany zderzaka, rozsądne wyjście.

Zatrzaski się odklejają od zderzaka i wtedy odstaje. Ja u siebie je spawałem u gościa co spawa plastiki.

Mi mechanik powiedział, żebym sobie albo kupił nowy zderzak, albo blacharzowi kazał ogarnąć to jakoś, bo... ślizgi i zaczepy się bardzo wyrobiły. Ciekaw jestem czy blacharz będzie w stanie coś z tym zrobić (to spawanie?). Po ostatnim zdejmowaniu zderzaka teraz od strony pasażera bardziej odstaje od błotnika. Widziałem, że są jakieś zamienniki, ale to pewnie nie będzie idealnie pasować. A i kupno używki = malowanie, naprawianie, pewnie ten sam problem za jakiś czas.

Amortyzatory
Powrót