Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    11 2019
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 150KM
    Postów
    20

    Domyślnie Problem z Bluetooth 2006r 1.9 16V

    Witam, wróciłem z trasy wsiadłem w Bellę i chcąc odpalić, zatrykał rozrusznik jak seria z karabinku. Okazało się że klema masowa jest luźna poprawiłem to natychmiastowo i odpaliła lecz zaczął mrugać przebieg. Czyli osiowanie PROXI, mam kabel ELM327 i FESa 3.5 Registered interfejs widzi na COM3 ale nie chcę się połączyć bo FES stwierdził 'Niepewne polączenie'. Do mrugającego przebiegu dochodzi objaw taki, że wciskając na kierownicy słuchawkę chcąc wejść w media wyskakuje mi 'English Language Unavailable' i nie mam sparowanego telefonu. Co to się mogło stać z moją Bellunią czy byłby ktoś w stanie pomóc z Pomorskiego? Za odpowiedzi i pomoc z góry dziękuję Pozdrawiam.


    › Więcej...: Problem z Bluetooth 2006r 1.9 16V

  2. #2
    Użytkownik Świeżak Avatar tomegm
    Dołączył
    06 2019
    Mieszka w
    LTM/KR
    Auto
    159 V6 Q4 Qtronic
    Postów
    87

    Domyślnie

    Może spróbuj odłączyć akumulator na 10 minut, podłącz, zaczekaj, niech się wszystko porządnie zresetuje i zainicjalizuje. Po kilku minutach przekręć kluczyk, odpal auto. Niestety luźna masa potrafi narobić szkód w elektronice, miejmy nadzieję, że taki reset pomoże.

    Ktoś kiedyś słusznie pisał na forum, żeby nie robić od razu adaptacji PROXI jak tylko zacznie mrugać przebieg, a sprawdzić w CAN setup lub body komputerze który z węzłów na magistrali rzeczywiście ma problem. Bo wiesz, hipotetycznie "usmażony" zostanie moduł Blue&Me, albo sterownik przycisków na kierownicy. Zrobisz adaptację PROXI, przebieg przestanie migać, a bluetooth dalej nie będzie działać czy na przykład sterowanie radiem z kierownicy. I ślad po tych węzłach na CANie zniknie bo je po prostu wyprogramujesz z body komputera, a dla auta już wszystko będzie w porządku.

  3. #3
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    11 2019
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 150KM
    Postów
    20

    Domyślnie

    Ok spróbuje zdjąć klemę i zobaczę jaki będzie efekt dam jej czasu nawet i z 60min Idę i zdejmuje klemę, dam znać czy to pomogło. Dzięki za radę

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    11 2019
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 150KM
    Postów
    20

    Domyślnie

    Niestety nic to nie dało :/ Trzeba pewnie osiować Proxi :/ Tylko co teraz zrobić może ma ktoś źródło do jakiegoś innego programu żeby to osiowanie Proxi zrobić? Za pomoc z góry dziękuję

Podobne wątki

  1. Problem z adapterem bluetooth do radia alfa 147
    Utworzone przez Bananek w dziale 147
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 23-01-2020, 14:52
  2. Problem - ELM327 Bluetooth
    Utworzone przez norbas w dziale 147
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20-07-2016, 22:33
  3. Problem z wcisnieciem sprzegła,wyciek oleju (2006r)
    Utworzone przez malthen w dziale 147
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 05-09-2015, 21:02
  4. [159] Alfa 159 2.4 jtdm 200KM z 2006r. - problem z muleniem od dołu
    Utworzone przez slawek986 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 62
    Ostatni post / autor: 22-07-2015, 19:43
  5. Słuchawka bluetooth-problem
    Utworzone przez krzys-krzys w dziale Hyde Park
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 16-08-2009, 21:37

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory