Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2020
    Auto
    Alfa 159
    Postów
    11

    Domyślnie Alfa 159 1.9 16V Problem z mocą po wymianie turbiny

    Witam. Mam nadzieje ze mi doradzacie i podpowiecie . Mam taki problem w samochodzie zregenerowana była turbina i włożone nowe sprzęgło , odebrałem samochód i na drodze z Warszawy s8 samochód po prostu stracił moc , nie chciał wcale przyspieszyć . Wiec zjechałem na najbliższym zjeździe poczekałem zgasiłem samochód po odpaleniu było wszystko ok turbo na wskaźniku się nie ładowało . Ledwo się podnosiło , na drugi dzień zadzwoniłem do mechanika który to robił zaprowadziłem samochód bo przecież turbo było regenerowane a nie pompuje . Samochód stoi drugi tydzień . Dzwoniłem do niego w celu jakiejś informacji to zaczął coś mi tak kręcić o jakiś mapach od dpf którego nie mam ze to niby przez to się coś dzieje ze jakieś trzy programy tam są i nie ma teraz jakiegoś programu do sprawdzenia i muszę czekać . Żenimy na tym jego nie pokazuje żadnego błędu , pomóżcie Panowie bo oszaleje


    › Więcej...: Alfa 159 1.9 16V Problem z mocą po wymianie turbiny

  2. #2
    Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Dołączył
    06 2013
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006
    Postów
    1,745

    Domyślnie

    Dla mnie bzdura. Co ma mapa do usterki jaką masz. Że niby komputer się rozprogramował? Tak po prostu?! Dla mnie usterka mechaniczna jeśli błędu nie ma na ecu

    Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
    EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

  3. #3
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2020
    Auto
    Alfa 159
    Postów
    11

    Domyślnie

    Czyli kręci coś mechanik

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2020
    Auto
    Alfa 159
    Postów
    11

    Domyślnie

    Czy możliwe jest ze zostało coś zle zrobione z turbina ?

  5. #5
    Użytkownik Rowerzysta Avatar Stiopa
    Dołączył
    09 2009
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    AR 147 1.9 JTD
    Postów
    263

    Domyślnie

    Przewody od podciśnienia bym sprawdził. Może rozpięte a może uszkodzone. Zawór overboost, może tam szukaj, wypięta wtyczka?

    Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
    "You cannot be a true petrolhead until you've owned one... it's like having really great sex that leaves you with an embarrassing itch." Jeremy Clarkson o Alfa Romeo

  6. #6
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2020
    Auto
    Alfa 159
    Postów
    11

    Domyślnie

    No wiesz ja nie mam tego samochodu jest u mechanika który robił turbo , wiesz jest dziwna sprawa bo jak jechałem zaprowadzić mu ten samochód to przez 5 km nie miał siły później kolejne 10 km było ok

  7. #7
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    09 2007
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    Jest Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150 KM 2008r. Była Alfa Romeo 156 SW 2002
    Postów
    450

    Domyślnie

    Cytat Napisał Radzik95 Zobacz post
    No wiesz ja nie mam tego samochodu jest u mechanika który robił turbo , wiesz jest dziwna sprawa bo jak jechałem zaprowadzić mu ten samochód to przez 5 km nie miał siły później kolejne 10 km było ok
    Moim zdaniem możesz mieć nieszczelność na przewodach podciśnienia o sterowania turbiny, np. może to być delikatne pęknięcie przewodu które czasami jeszcze się "uszczelnia". Mechanik niech sprawdzi lub profilaktycznie wymieni te przewody to groszowa sprawa.

  8. #8
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    01 2020
    Auto
    Alfa 159
    Postów
    11

    Domyślnie

    Mi się wydaje ze ten mechanik po prostu już sam nie wie co może być

Podobne wątki

  1. spadek mocy po wymianie turbiny.
    Utworzone przez yaro w dziale 147
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 20-06-2016, 11:50
  2. [159] Problemy po wymianie turbiny
    Utworzone przez Rafał-Gremlin w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 01-02-2015, 12:01
  3. Po wymianie turbiny brak mocy 2.4JTD 136KM
    Utworzone przez czesioos w dziale 166
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 13-01-2015, 22:23
  4. [145] Alfa Romeo 145 1.6 TS - problem z obrotami oraz mocą
    Utworzone przez marieczko w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 17-05-2014, 12:40
  5. Biały dym z rury po wymianie turbiny JTD
    Utworzone przez Knd18 w dziale 156
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 05-07-2010, 00:22

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory