[159] Instrukcja serwisówka do Alfy Romeo 159

maroz

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150 KM 2008r. i Giulietta 1.4 120KM 2015r. Była Alfa Romeo 156 SW 2002
Przypadkowo znalazłem ciekawą stronę z różnymi instrukcjami jest tam m.in instrukcja manual coś, ala serwisówka do Alfy Romeo 159, a w wyszukiwarce na stronie można znaleźć wiele innych. Wersja językowa angielska, ale warta uwagi dość bogata w dane katalogowe, opisy techniczne, obrazki, zdjęcia itp., coś w rodzaju opisów z ePer-a (chyba nic lepszego do naszych aut w jednolitej formie jeszcze nie spotkałem). Nie wiem czy obejmuje wszystkie roczniki, raczej chyba nie, ale na pewno będzie pomocne przy wielu naszych naprawach, wymianach itp.
https://www.manualslib.com/products/Alfa-Romeo-159-2775741.html

Ostatnia edycja:
Wg tego materiału (2004 rok) planowano 3.0 V6 diesla do 159, 250 CV mocy z napędem na 4 koła. Do tego 3.2 V6 GTA 400 CV. Łezka się w oku kręci. Może nawet nie na tę GTA co na tego ropniaka.

Serwisówka faktycznie zawiera sporo ciekawych informacji również tych które nie weszły chyba do realizacji seryjnej.

Ostatnia edycja:
[MENTION=25095]magil[/MENTION] może warto przykleić ten wątek? dodać go do spisu? Wiele osób pyta z jakim momentem co dokręcić, a w eLearnie większość rzeczy jest opisana (poza poliftami/TBi).

Bardzo pomocne <3 jest dużo rzeczy, których szukałem. dzięki :D

Amortyzatory
Powrót