[159] świst z okolicy drzwi

ziutol94

Nowy
Auto
159 TI 2.4 jtdm
Siemka, mam pewien problem, mianowicie przy prędkościach >100km/h słychać świszczenie z lewych przednich drzwi, z ich górnej części. Wymieniłem uszczelkę wnęki drzwi, bez rezultatu. Próbowałem ją także "zregenerować" przeciągając przez jej środek sznur silikonowy o średnicy 8 mm, uszczelka się fajnie usztywniła, ale świst dalej występuje. Czy to może być wina tej uszczelki, która jest na górze drzwi? Jak ją zdemontować? Czy może winne mogą być źle wyregulowane drzwi (z zewnątrz nie widać, żeby były źle spasowane)?

Spróbuj przejechać się na złożonych lusterkach, możesz też na rozłożonych lusterkach na chwilę zakleić taśma klejącą szpare pomiędzy lusterkiem a mocowaniem do drzwi. Przynajmniej wyeliminujesz jedną rzecz.
Kiedy miałem Focusa i tak walczyłem z uszczelkami, nadkolami bo ciągle gwizdało a winne okazało się lusterko. Pozdrawiam

hej sprawdź uszczelkę lusterka szybę przednią wymieniałeś bo czasami kleju za mało dają.

Miałem identyczny problem z tym, że dotyczyło to drzwi prawych przednich. Okazało się, że winna była górna uszczelka, która po prostu była krzywo poprowadzona i za cholerę nie chciała wrócić na poprzedni tor. Pomogłem jej poprzez przyklejenie jej :) Od tamtej pory mam ciszę i spokój.
Pozdrawiam.

Zobacz czy ci nie odstają te gustowne osłonki na podszybiu. Tam gdzie szyba przednia zakręca w stronę lusterka. Ja to miałem zagięte tak, że wyglądały jak rogi szatana. Wyprostowałem na gorąco pod palnikiem i jest git.

Trochę pomogło, ale nie do końca, przesunięcie zamka od drzwi w stronę samochodu (ten zamek co na dwóch śrubach jest, o który się drzwi zamykają). Ale przy większych prędkościach problem nadal wystepuje, chyba muszę spróbować ogarnąć tą uszczelkę na górze, podpowie ktoś jak ją zdemontować?

To jest popularny bład w alfie 159, trzeba dogiac drzwi do siebie górna strone
w kazdej 159 ten swist wystepuje powyzej 60km na godzine.

To jest popularny bład w alfie 159, trzeba dogiac drzwi do siebie górna strone
w kazdej 159 ten swist wystepuje powyzej 60km na godzine.
U mnie taki szum zaczyna się od 120, tylko nie wiem czy to lusterka, czy to co Ty napisałeś. Możesz opisać dokładnie jak Ty to naprawiłeś.

Również jestem ciekaw . U mnie jest taki świst w od strony kierowcy . Jak składam lusterko w trakcie jazdy to gdzieś tak w połowie składania znika .

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót