[159] Dołożenie elektrycznych szyb na tył

Shocore

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9jtdm 150km
Witam
Ostatnio próbowałem dołożyć elektryczne szyby na tył, jednak musiałem odpuścić. Wymieniłem przednia wiązkę od strony kierowcy, moduł i po włożeniu kluczyka w stacyjkę, samochód go nie widział. Zmieniłem wiązkę i moduł po stronie pasażera i tez to nic nie dało. Mam wiązki, silniczki i panele na tył, włącznie z przodem, jednak nie potrafię tego podłączyć. Szukałem podpowiedzi na internecie, ale nie mogę znaleźć nic podobnego. Jest gdzieś może jakiś tutorial, albo ktoś wie, co robie nie tak? Coś jeszcze musze podmienić?

To były wogóle 159 z korbkami z tyłu?? Nie widziałem takiej. Jak na moje wiązka powinna być taka sama, nie wiem jak body computer

Czy, po złożeniu tego wszystkiego "do kupy", robiłeś "osiowanie proxy"?

Ostatnia edycja:
Czy, po złożeniu tego wszystkiego "do kupy", robiłeś "osiowanie proxy"?

Nie doszedl m do tego, bo myślałem, że skoro ni widzi kluczu w w stacyjce i w ogóle na niego nie reaguje samochód, to znaczy, że czegoś brakuje, albo coś jest źle pozmieniane.

Wymieniłem przednia wiązkę od strony kierowcy, moduł i po włożeniu kluczyka w stacyjkę, samochód go nie widział.

Sprecyzuj, czego nie widział, kluczyka, czy dołożonego modułu? - bo jeśli w ogóle nie reaguje na kluczyk (nie włącza zapłonu), to musiałeś coś spaprać, a jeśli modułu, to temu, żeby był widoczny dla body, służy osiowanie.

Sprecyzuj, czego nie widział, kluczyka, czy dołożonego modułu? - bo jeśli w ogóle nie reaguje na kluczyk (nie włącza zapłonu), to musiałeś coś spaprać, a jeśli modułu, to temu, żeby był widoczny dla body, służy osiowanie.

Sorki. Nie widzi kluczyka, po zmianie modułu i wiązki. Ani w stacyjce, ani nie działa zamykanie czy otwieranie z pilota.

Wszystko działa jak przed. Próbowałem też zmienić wiązkę od strony pasażera przód i moduł, ale to też nic nie dało.

No to, nie pozostaje Ci chyba nic innego, jak sprawdzić, który, konkretnie, pin/piny, robią bałagan, bo któreś robią, albo odcinają zasilanie na stacyjkę, albo go nie przekazują.

Tylko czemu, wszystko działało na poprzednim samochodzie? To może z moim samochodem jest coś nie tak?

Nie wiem, może ktoś wyciągając tę instalację, gdzieś za mocno szarpnął, coś za mocno wcisnął.

Amortyzatory
Powrót