[159] Drgania nadwozia 2.0 jtdm

Darek8312

Nowy
Auto
Alfa 159 sportwagon 2.0 jtdm
Witam. Mam dziwny problem. Mianowicie pojawiły się u mnie drgania podczas przyspieszania ok 70-80 km/ h. Temat prosty i znany przegub wewnętrzny. Po wymianie przegubów na nowe te oznaki zniknęły pojawiło się natomiast kołysanie budą ok 20 km/ h. Co to może być? Koła proste opony też sprawdzone, zbieżność ok. Drga tylko budą nie kierownica i tylko przy przyspieszaniu. Przegub zewnętrzny?

To raczej typowe dla wady przegubu wewnętrznego. Jakiej firmy został założony?

Przeguby GSP. Niestety obawiam się że to wina nowego przegubu. Tylko jak to zbadać? Jak by się rozpadł to sprawa była by prosta.Moze jakieś sugestie z waszej strony.

Lepiej założyć sprawdzona dobrą używkę niż GSP. Dużo negatywów słyszałem o nich

Wysłane z mojego moto e6s przy użyciu Tapatalka

No i to właśnie jest kłopot z tą sprawdzoną. W sobotę auto na kanał i na lewarek sprawdzę czy na podniesionych kołach też drga to wtedy może będzie widać co drga.

Panowie możliwe żeby takie objawy były spowodowane uszkodzonymi/zużytymi poduszkami dolnymi . Na kanale wyglæda to tak jak by silnik wpadał w takie kołysanie i to może to daje taki efekt?Przeguby pracują raczej równo.

Raczej nie. Zużycie zawieszenia silnika objawia się stukami po zmianie biegu czy wibracjami, hałasem (tzw. buczeniem).

Amortyzatory
Powrót