Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
  1. #1
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    09 2021
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9jtdm 120km
    Postów
    5

    Exclamation Problem z odpalaniem po zgaszeniu

    Witam mam pewien problem z alfą a mechanik już nie ma pomysłu co można zrobić otóż gdy alfę odpala się pierwszy raz w ciągu dnia dajmy na to rano to pali dobrze natomiast po przejechaniu jakiejś trasy krótkie czy długiego odcinka i zgaszeniu silnika ponowne odpalenie przychodzi z trudem albo wcale i dopiero po kilku razach próbowania odpalić załapie i odpali tak to wskakuje na jakieś pol obroty i nie może odpalić. Wymienione były wtryski, czujnik faz rozrządu, sterownik silnika był wysłany i regenerowany, pompa vacum wymienione i koło pasowe z paskiem tez. Przez poprzedniego właściciela rozrząd wymieniany. Ktoś ma jakiś pomysł co dalej można zrobić ? Za wszelkie informacje dziękuje to pierwszy post na stronie


    › Więcej...: Problem z odpalaniem po zgaszeniu

  2. #2
    Użytkownik Świeżak Avatar darek156
    Dołączył
    10 2018
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    A.R 159 Ti 2.0 16V 2010r
    Postów
    105

    Domyślnie

    Czujnik polozenia walka rozrządu lub walu

    Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta Avatar pablito8212
    Dołączył
    03 2014
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4JTD 20V Sporttronic
    Postów
    467

    Domyślnie

    TEŻ mi objawy wyglądają na czujnik położenia wału? Czy kontrolka świec żarowych gasnie jak nie odpala? To diesel?

    Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    09 2021
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9jtdm 120km
    Postów
    5

    Domyślnie

    Błędu wtedy w komputerze nie pokazuje ? To może być najprawdopodobniejsza przyzczyna ? Dziękuje za odpowiedz ������

    - - - Updated - - -

    Tak kontrolki gasną normalnie wszytsko w potzadku tak jest to diesel 1.9jtdm 120km

  5. #5
    Użytkownik Świeżak Avatar darek156
    Dołączył
    10 2018
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    A.R 159 Ti 2.0 16V 2010r
    Postów
    105

    Domyślnie

    Swoją drogą dziwne ze mechanik o tym kie pomyślał...

    Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

  6. #6
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    07 2021
    Auto
    Alfa 159 sportwagon 1.9jtdm 8v
    Postów
    34

    Domyślnie

    Dwa dni temu byłem u mechanika bo są problemy z odpalaniem. Nieregularne. Podłączył komp i już wiadomo że to rozrusznik a nie czujnik wału więc chyba po tylu wymienionych częściach wnioskować można że komputerowa diagnoza to wykluczyła?

  7. #7
    Użytkownik Rowerzysta Avatar tomano
    Dołączył
    08 2017
    Mieszka w
    LLE
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.9JTD AR 159 1,9 jtd
    Postów
    394

    Domyślnie

    120 km cierpi na dawki startowe, choć czujnik walka też nie jest wykluczony

    Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

  8. #8
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    09 2021
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9jtdm 120km
    Postów
    5

    Domyślnie

    Dzięki za informacje
    Dowiedziałem ze od mechanika który się zajmował ze rozrusznik kręci normalnie wiec nie było potrzeby go sprawdzać a błędów od czujników nie było
    Tak wiec udam się jeszcze by wymienić ten położenia wału

  9. #9
    Użytkownik Rowerzysta Avatar tomano
    Dołączył
    08 2017
    Mieszka w
    LLE
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.9JTD AR 159 1,9 jtd
    Postów
    394

    Domyślnie

    Odepnij czyjnuk temperatury plynu

    Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

  10. #10
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    09 2021
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9jtdm 120km
    Postów
    5

    Domyślnie

    Odpiąć go i uruchomić silnik czy odpiąć i podłączyć wybacz ale zielony jestem trochę z tym

Podobne wątki

  1. Problem z odpalaniem.
    Utworzone przez wojtasw w dziale LPG Zone
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 03-10-2018, 10:51
  2. Problem z odpalaniem 2.4 JTD 20V
    Utworzone przez tomekk777 w dziale 166
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 27-01-2014, 14:46
  3. Afa GT 150 KM rok ''05 problem z odpalaniem
    Utworzone przez Ptasiek w dziale GT
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 08-03-2013, 11:12
  4. problem z odpalaniem:(
    Utworzone przez arson18 w dziale 156
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 27-07-2011, 07:10

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory