• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] TBi - separator odmy

Renesco

Nowy
Auto
Alfa 159 Tbi
Czy ktoś się orientuje co się dzieje, że nie ma dostępności separatorów odm nigdzie na rynku? Stany magazynowe pokazują braki wszędzie w hurtowniach i sklepach od około 2 miesięcy. Czy Fiat postanowił zaprzestać wsparcia silnika TBI?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Dziekuję, widziałem. Dzwoniłem już do nich wczesniej z zapytaniem, nie mają na miejscu tylko na zamówienie, przypuszczam ze sami biorą ten jeden jedyny egzemplarz który znalazłem również na stronie w Wielkiej Brytanii który mniej więcej po przeliczeniu kosztuje tyle samo, lecz cena dyskwalufikuje tę część w tym momencie gdyż docelowo powinna kosztować ok 600-700 zł przy normalnym nakładzie.
Pytanie, co się dzieje, że tych części nie ma na rynku.

Pamietam, że kosztowała około 570 zł.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

A jak dostępność separatora do 4C? Też podejdzie.

Z 4C pasuje bez problemow ,jak kupowalem kosztowal 500zl ale mogli sie zorientowac i podnies cene .

Ostatnia edycja:
Też niestety brak dostępności

Ma ktoś coś innego na oku niż to z alfa owner, obecnie za 330 funty? + pewnie podatek i 25 wysyłka

edit:

byłem w ASO, i 3600 około ten ori od 159 i 1600 ten nowszy. Obu nie można kupić, 0 dostępności w polsce. Pewnie tego z alfaowner będę musiał kupić. Narazie kupiłem membranke od ukrainca, chociaz nie wiem czy moja w ogóle jest zła, bo nie rozbieram dopóki tamta nie przyjdzie.

Ostatnia edycja:
Czy ktoś się orientuje co się dzieje, że nie ma dostępności separatorów odm nigdzie na rynku? Stany magazynowe pokazują braki wszędzie w hurtowniach i sklepach od około 2 miesięcy. Czy Fiat postanowił zaprzestać wsparcia silnika TBI?

Wymiana membranę jest najproszcze i tanie rozwiązania ;)

Membrana, to chyba jedyne co tam się może zepsuć - plastikowy element, jeśli uległ uszkodzeniu, chociaż to raczej mało prawdopodobne, można próbować wydrukować na drukarce 3D.

Fantazjusz z Ciebie.
Tego typu elementy potrafią się zniekształcać, co w następstwie powoduje problemy z uszczelnieniem.

Amortyzatory
Powrót