• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Spryskiwacz szyby.

kobe83

Aktywny
Auto
AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była
Jak się dostać do spryskiwacza szyby w 159, żeby nie narobić szkód?
Czy na zdjęciu to zaślepka i trzeba ją zdemontować jakoś?
Miał ktoś tak że jeden spryskiwacz nie działa?
Płyn dochodzi bo kapie z tamtych rejonów.
7.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Tak. To jest zaślepka. Najlepiej podważyć ja z boku jakimś sciagaczem do tapicerek i powinna wyskoczyć. Możliwe ze do dyszy dostały sie jakieś drobinki piasku i skutecznie ja zatkały. Ja bym po prostu ja wymienił na nową. To nie jest duzy koszt.

Problem wydał się prostszy niż myślałem. Po po prostu ze spryskiwacza wyskoczyła rurka.

a u mnie psika ale jak już psiknie to dalej cieknie z dyszy, na szybę wylewa się płyn przez jakiś czas, potem przestaje.... co to może być?

Może pompka kończy żywot. Pompka chyba ma wbudowany zawór zwrotny, który odcina dalszy pobór płynu po zakończeniu pryskania. Jeśli jest uszkodzony dalej przepuszcza płyn. Tak mi sie wydaje przynajmniej. Jakby co mam mam chyba gdzieś w gratach używaną pompkę. Jak coś odezwij się na PW

Dzięki, przy okazji wymiany oleju poproszę moich speców, żeby to sprawdzili. Wywód sensowny, chyba tak właśnie jest. Dalej przepuszcza płyn.

Problem wydał się prostszy niż myślałem. Po po prostu ze spryskiwacza wyskoczyła rurka.

O dzięki wielkie, właśnie spotkała mnie ta przykrość i to od steru strony. Oby tylko takie problemy nas dotykały ;-)

Witajcie, mam problem ze spryskiwaczem tylnej szyby w 159 SW. Przód działa bez zarzutu, czyli pompka pompuje. Tył zero. Myślicie, że raczej zatkana dysza, czy gdzieś przewód się przerwał/odpiął??? Nie widzę, żadnych wycieków.

Amortyzatory
Powrót