A więc jak pisałem dzisiaj była jazda próbna i powiem szczerze że jeszcze chyba nigdy tak alfa nie chodziła jak teraz jutro o 13 do odbioru bo jeszcze okazało się do wymiany łożysko w prawym kole . A teraz na dole podam co było zrobione dodam że silnik jednak nie był brany od mechanika tylko gdzie indziej zakupiony bo mechanika był od 16V a ja mam 8 V i za sam silnik dałem 1800 zł.
silnika
Turbosprężarka
Sprzęgło
Łożysko w kole
Oleje uszczelniacze płyny itd.
Rozrząd
Łożysko oporowe sprzęgła wysprzeglika
2 wtryski
Filtry
Uszczelniacz wału po stronie skrzyni
Serwis klimatyzacji (nabijanie odgrzybianie , nowe uszczelniacze - oringi )
Całość wyniosła mnie 7200 zł.
W tygodniu jeszcze napisze jak się sprawuje ponieważ muszę nią trochę pojeździć aby wypalić olej z wydechu a co do starego silnika 2 tłoki pękły na szerokość paca i nie było warto go remontować .
- - - Updated - - -
A więc jak pisałem dzisiaj była jazda próbna i powiem szczerze że jeszcze chyba nigdy tak alfa nie chodziła jak teraz jutro o 13 do odbioru bo jeszcze okazało się do wymiany łożysko w prawym kole . A teraz na dole podam co było zrobione dodam że silnik jednak nie był brany od mechanika tylko gdzie indziej zakupiony bo mechanika był od 16V a ja mam 8 V i za sam silnik dałem 1800 zł.
silnika
Turbosprężarka
Sprzęgło
Łożysko w kole
Oleje uszczelniacze płyny itd.
Rozrząd
Łożysko oporowe sprzęgła wysprzeglika
2 wtryski
Filtry
Uszczelniacz wału po stronie skrzyni
Serwis klimatyzacji (nabijanie odgrzybianie , nowe uszczelniacze - oringi )
Całość wyniosła mnie 7200 zł.
W tygodniu jeszcze napisze jak się sprawuje ponieważ muszę nią trochę pojeździć aby wypalić olej z wydechu a co do starego silnika 2 tłoki pękły na szerokość paca i nie było warto go remontować .