• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Wymiana czujnika parkowania (tył)

Drathir

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159, 2.0 JTDm, 170 KM, 125 kW, 2010r
Hej,

Problemów ciąg dalszy - padł czujnik parkowania (sprawdziłem - prawy tył), czyszczenie nie pomogło, chcę jeszcze sprawdzić/wyczyścić konektor (czujnik czasami łapie).

1. Czy da radę dostać się do niego jakoś od dołu (i zdemontować go), bez odkręcania lamp i zderzaka?
2. Jeśli czyszczenie styków nie pomoże, czy da się zdemontować jego front? (na allegro widzę nowe tylko w kolorze czarnym, potrzebuję szarego)

Da się od spodu ale nie będzie łatwo. Wymieniałem ten sam czujnik i też nie chciałem demontować zderzaka. Ciężko jest odpiąć kostkę od czujnika. Ale jest ro wykonalne. U mnie musiałem zdemontował prawy tlumik robi się więcej miejsca. I taka rada jeśli będziesz musiał go wymienić nie kupuj żadnych uniwersalnych itp tylko orginal. Zamienniki podobno nie za bardzo chcą działać. Z tego co zauważyłem to frontu czujnika nie zdemontujesz.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Da się od spodu ale nie będzie łatwo. Wymieniałem ten sam czujnik i też nie chciałem demontować zderzaka. Ciężko jest odpiąć kostkę od czujnika. Ale jest ro wykonalne. U mnie musiałem zdemontował prawy tlumik robi się więcej miejsca. I taka rada jeśli będziesz musiał go wymienić nie kupuj żadnych uniwersalnych itp tylko orginal. Zamienniki podobno nie za bardzo chcą działać. Z tego co zauważyłem to frontu czujnika nie zdemontujesz.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Dzięki za info :)

Amortyzatory
Powrót