alcapone154
Nowy
Sam blok? A glowice, tloki, masz? ... Ja bym chyba wziol caly skupek do tego nowe panewki, sprawdzenie glowicy oraz nowy rozrzad i gotowe.
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Może to byc mala pierdola ktora zatrzyma prace. Moze byc niezgodnosc czesci. Głowica ładna ale ona na 100% juz spawana. Może wał jest walnięty i trzeba szlifować. Może nie być panewek nadwymiarowych. Blok może być o innym oznaczeniu i nie spasi z 1 elementem. Możliwości jest tysiące. Oszczędzisz trochę grosza na częściach ale szybciej nie będzie i nerwów dużo więcej stracisz.Wiem że najlepiej cały silnik na chodzie, ale wiesz jakie są na to szanse. A zależy mi żeby to zrobić możliwie szybko. Z dostępnością całego słupka też jest jak jest. Co masz na myśli mówiąc nie zagra?

Mowisz ze używany silnik z prawdopodobnie ~200t km będzie zaplombowany gwarancyjnie? W jakim świecie żyjesz ...I stracisz gwarancję rozruchową
W realnym. Już widzę ile warta będzie ta gwarancja jeśli sprzedający nie zabezpieczy się właśnie czymś w tym stylu.Mowisz ze używany silnik z prawdopodobnie ~200t km będzie zaplombowany gwarancyjnie? W jakim świecie żyjesz ...
.
No nie wiem.... Swój silnik po kapitalce to pewniejsze niż jakis w nieznanym stanie mimo gwarancji rozruchowej.
Chyba że się obawiasz powtórki przygody to ściągaj. Nic nie jest droższe niż spokojne sumienie ^^
Panewki zajrzeć dla własnego spokoju też można. Wymiana też nie aż tak droga.