• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Silniczki klap nawiewu rozładowały akumulator.

• Autor wątku Autor wątku Alfi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Alfi

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
Przez całą noc chodziły klapki od nawiewów. Alfa w garażu, wszystko wyłączone. Przychodzę dziś i słyszę to buczenie. Taki dźwięk jak się klima włącza i na początku ustawiają się klapki. No i aku 10,5V.
Co tam się znowu porobiło?

Zrobiłem tak.
Włączyłem nawiewy, ale przy wyłączonym silniku. Minutę to pochodziło, pomieliło i wyłączyłem ręcznie obrotami do zera. Na razie cisza. Ale strach został, żeby rano mnie nie zaskoczyła rozładowanym aku. A nie będe przecież za każdym parkowaniem odpinał klemy.

Też mi się to zdarzyło 2 razy, na szczęście pod marketem bo wróciłem po chwili. U mnie pomogło wymiana panelu nawiewu na inny sprawny. Mój miał zaskoki takie że blokował się podczas jazdy i wyłączało nawiew. Po wymianie już 2 rok spokój

Amortyzatory
Powrót