• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Brera] Przełącznik szyb brera

Rafik450

Nowy
Auto
Alfa Romeo Brera 2,4
Witam serdecznie , od jakieegoś czasu jestem posiadaczem Brery ..
w poszukiwaniu częśći zwiedzilem juz chyba wszystklie strony internetowe ....
Poszukuje całego panelu do podnoszenie szyb .... ma ktoś moze informacje ,gdzie mozna takowy nabyć ? uzywany , nowy ???
Całe nieszzczescie w tym ,ze w aktualnym ,ktory mam zamontowany szyba prawa od pasazera podnosi się , sterując panelem od strony kierowcy ... zaś szyba od strony kierowcy ,lewa przy nacisnieciu przycisku , robi tylko "cyk" i ani rusz do góry
można klikać w nieskończoność i nic to nie daje , macie może informacje o dobry dostawcy częsci uzywanych , nowych , do alfa romeo brera ?
PS : Panel sterowania do MITO ,jest niemalże identyczny ,czy jest mozliwosc załozenia takiego od Mito ,a zeby działał ? czy niestety fiasko ?

Miałem dokładnie tak samo po zakupie swojej Brery.
Nie kupuj nowego panelu. Wystarczy wyciągnąć obecny panel, rozkręcić i przeczyścić miejsca stykowe na płytce drukowanej i gumki przycisków od spodu. Najlepiej WD40, lub preparat do styków. Z czasem gumki się zabrudzają i mają za dużą rezystancję stąd nie przewodzą należycie prądu.
Tak u siebie naprawiłem sterowanie szybami i lusterkami.
To jest 15-20 min roboty. Panel się wyciąga do góry, ma kilka zatrzasków w rogach. Do rozkręcenia panelu są za to potrzebne torxy.

Spoko, cieszę się, że mogłem pomóc.
Jeśli coś nie działa to zawsze warto sprawdzić czy nie da się tego naprawić, bo często to się opłaca. To jest zawsze kwestia wiedzy, czasu i odpowiednich narzędzi.

Amortyzatory
Powrót