[159] Radio z CarPlay

maynard

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159
Witam. Mam pytanie odnośnie radia 2din z CarPlay, zamierzam wymienić fabryczne radio bez nawigacji na radio z CarPlay i nie wiem jakie wybrać bo za bardzo się na tych radiach nie znam. Dlatego mam pytanie do was jakie radio z CarPlay byście polecili do +|- 1000zł (może być urzywane).
Ja zastanawiam się nad takimi używkami z Allegro
JVC KW-M745DBT (930zł) lub
Sony XAV-AX1000 (880zł)

Jakie polecacie lub które z tych wymienionych byście wybrali?

Mam doświadczenie z dwoma modelami Sony (XAV-AX200 i XAV-AX5650), mogę śmiało polecić. Zdaje się, że w tym, który wymieniłeś jest USB w panelu, do tego ma pokrętło głośności, więc mało roboty przy montażu. Do tego oczywiście polecany jest adapter do sterowania z kierownicy.

Z JVC nie korzystałem, ale to, co mnie skłoniło do Sony to proste menu, minimalistyczny wygląd i pokrętło głośności we wczesnych modelach.

Carplay obsługuje tylko iPhony i urządzenia na IOS. Miej tego świadomość bo ja zakupiłem radio, a później się okazało, że musiałem zmienić na Androidauto ??????

Jest już może jakieś radio z CarPlay ale pasujące pod otwór z fabrycznej nawigacji?

Pewnie, że jest, sam takowe posiadam od roku i jestem bardzo zadowolony
Sony XAV-AX3005DB 2-DIN 55 W

Podeślesz proszę jakieś zdjęcie jak to wyglada po zamontowaniu? Prócz radia coś jeszcze trzeba dokupić?

Podeślesz proszę jakieś zdjęcie jak to wyglada po zamontowaniu? Prócz radia coś jeszcze trzeba dokupić?

Podeśle tylko jak wyjdę z roboty to wrzucę tutaj albo na priv, jak wygodniej.
Niestety musisz dokupić moduł do sterowania z kierownicy (pełno na allegro)
edit
No i zapomniałem, ramkę montażową jeżeli nie ma na aukcji, koszt kilkunastu złotych.

Ostatnia edycja:
Dzięki za info. Podeślij proszę zdjęcia tutaj to będzie tez dla innych.

IMG_20221209_142754.jpg
IMG_20221209_144340.jpgIMG_20221209_144453.jpg
IMG_20221209_144508.jpg
Zdjęcia musiałem zmniejszyć bo za dużo ważyły :P
Troszkę zasyfione:p

Pewnie, że jest, sam takowe posiadam od roku i jestem bardzo zadowolony
Sony XAV-AX3005DB 2-DIN 55 W

Cześć,

Jak z montażem? Trzeba coś modzić w instalacji elektrycznej czy wystarczy kupić taki komplet KLIK + moduł do sterowania z kierownicy i będzie działać?

Cześć,
Jedynie co musisz, to pociągnąć 'wzbudzenie' czyli + z zapalniczki bądź stacyjki.
Przy wyborze radia dedykowanego musisz patrzeć na wersje montażu dla fabrycznej navi lub bez (Różnica w wiązce oraz szufladzie)

Amortyzatory
Powrót