• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Wycieraczki

k3dz10r

Nowy
Auto
159
Witam

Miał ktoś taki przypadek z wycieraczkami valeo silencio że na wysokości oczu pozastawiał niedotarte? jak zamieniłem je miejscami to było to samo ale jak założyłem stare bosch aerotwiny to dociera.Taki objaw daję uszkodzony mechanizm? bo dziwnę że stara dociera ..

Miałem valeo, motguma, vitse i inne niby markowe które dawały radę ale tylko przez pierwsze 3 miesiące. Tylko bosha dawały sobie radę wytrzymać więcej niż 1 sezon.

Pewnie uszkodzony mechanizm wycieraczek, sam tak miałem/mam. Najpierw wymieniłem mechanizm i było jako tako, teraz wygiąłem ramie w banan i jest OK. Może brzydko, ale za to wyciera dobrze.

Witam

Miał ktoś taki przypadek z wycieraczkami valeo silencio że na wysokości oczu pozastawiał niedotarte? jak zamieniłem je miejscami to było to samo ale jak założyłem stare bosch aerotwiny to dociera.Taki objaw daję uszkodzony mechanizm? bo dziwnę że stara dociera ..

Witam
Miałem to samo, przyczyną była wyrobiona część plastikowa mechanizmu wycieraczek w której pracuje oś wycieraczki kierowcy. Po wymianie mechanizmu na sprawny nadal tego pola nie docierało, pomogła wymiana na nowe bosch aerotwiny mimo że stare wycieraczki były tej samej marki.

Panowie, mam pytanie odnośnie ramienia wycieraczek przedniej szyby. Czy ramię z Brery/Spidera będzie pasować do 159?

Amortyzatory
Powrót